مقاله

اتاق سرور چیست و چه کاربردی دارد؟

اتاق سرور
  • امروزه با پیشرفت علم دنیای تکنولوژی بسیار گسترش یافته و آشنایی با تمام مفاهیم مربوطه نیاز به مطالعه و تحقیق خواهد داشت. اتاق سرور مکانی برای نگهداری و محافظت از تجهیزات کامپیوتری مربوط به شبکه، ذخیره اطلاعات، ارائه‌ دهنده خدمات مبتنی بر اینترنت، روتر‌ها، سوئیچ ‌ها و موارد دیگر است. زمانی که یک شرکت یا کسب ‌و کار به‌ اندازه‌ای بزرگ می‌شود که نیاز به متمرکز کردن تجهیزات و زیر‌ساخت‌های کامپیوتری خود دارد، از اتاق سرور کمک می‌گیرند.

    برای انتقال سرور با کارشناسان دلتاتک در تماس باشید.

    اتاق سرور

    همان ‌طور که یک ‌خانه برای پخت‌ و پز نیاز به آشپزخانه دارد، یک کسب‌ و کار توسعه‌ یافته نیز باید محلی برای نگهداری از زیر‌ساخت‌های ارزشمند و گران‌قیمت خود داشته باشد. دلتاتک قصد دارد در این مقاله شما را با معنی و مفهوم اتاق سرور، کاربرد و آن به صورت کامل آشنا کنیم، در ادامه با ما همراه باشید.

    اتاق سرور چیست؟

    همان ‌طور که در بالا گفته شد اتاق سرور به محل و یا محیطی مناسب برای نگهداری و محافظت از اجزا و تجهیزات کامپیوتری یک شرکت یا مؤسسه گفته می‌شود. زمانی که لپ ‌تاپی برای انجام امورات کامپیوتری خود تهیه می‌کنید، برای محافظت و نگهداری از آن هنگام جا به‌ جایی یا استفاده، نیاز به تهیه یک کیف مناسب نیز احساس می‌شود. حال در نظر داشته باشید تا برای نگهداری و محافظت از سرور‌های حداقل چند صد میلیونی نیاز به چه اقداماتی است؟

    برای امنیت شبکه های کامپیوتری با کارشناسان دلتاتک در تماس باشید.

    بهتر است اشاره‌ای به تعریف سرور برای درک بهتر این مطلب داشته باشیم. سرور نوعی کامپیوتر البته با قدرت پردازش و ذخیره‌ سازی بالا است که بدون قسمت‌های اضافی کامپیوتر مانند باند، کیبورد، موس، مانیتور و… شناخته می‌شود. از سرور زمانی که نیاز به پردازش اطلاعات با حجم زیاد (مانند پردازش اطلاعات مربوط کاربران یک سایت که روزانه حداقل ۱۰۰۰ نفر از آن بازدید می‌کنند) باشد، استفاده می‌شود.

    قیمت لپ تاپ

    در سال ۱۴۰۱، قیمت یک سیستم یا لپ‌تاپ معمولی حداقل ۱۵ الی ۲۰ میلیون تومان است. حال فرض شود که یک سرور باقدرت پردازشی تقریبا ۵ برابر نسبت به سیستم یا لپ‌تاپ یاد شده چه قیمتی خواهد داشت! در اکثر موارد شرکت‌هایی که نیاز به اتاق سرور دارند حداقل چند ده سرور در اختیار داشته یا تهیه خواهند کرد تا زیر‌ساخت‌های مورد نیاز تأمین گردد. از این‌ رو می توان گفت که سرمایه و دارایی کسب ‌و کار‌ها در این قسمت نزدیک به چند میلیارد خواهد شد.

    برای پشتیبانی شبکه های کامپیوتری با کارشناسان دلتاتک در تماس باشید.

    همچنین اطلاعات و داده‌هایی که در این تجهیزات کامپیوتری نگهداری می‌شوند خود نیز ارزش بالایی داشته ازاین‌رو باید مکانی برای نگهداری و حفاظت از این دارایی‌ها در نظر گرفته شود. شرکت‌هایی مانند google، microsoft، meta، apple و… همه ‌و همه اتاق سرور (درحقیقت مرکز داده) بسیار بزرگ و مجهزی برای نگهداری از ارزشمندترین دارایی‌های خود یعنی اطلاعات دارند.

    نحوه کار اتاق سرور

    اگر بخواهیم به زبان ساده شما را با عملکرد اتاق سرور آشنا کنیم بهتر است بگوییم که سرور‌ها وظیفه انتقال داده ها را از یک شبکه (خارجی یا داخلی) به کامپیوتر دارند. به طور کلی به اشتراک گذاشتن اطلاعات یا همان داده ها توسط سرور انجام می‌شود، همچنین می‌ تواند برنامه های خود را به درستی مدیریت کند که البته این عمل یک فعالیت فنی ساده محسوب می‌شود، برخی از آن ها نیز با عنوان سرور های تحت وب وظیفه نمایش صفحات وب و پاسخ به درخواست های کاربران را عملی می‌ کند.

    کاربرد اتاق سرور

    اکنون که با معنا و مفهوم سرور آشنا شدید، به بررسی کاربرد سرور می پردازیم. سرورها جهت ارائه خدمات به کاربران به چند دسته سرور اشتراکی، سرور مجازی و سرور اختصاصی، تقسیم ‌می‌ شود که نحوه تخصیص منابع آن‌ها، متفاوت است. مرکز داده می تواند کاربردهای ویژه دیگری نیز داشته باشد که یکی از این کاربردها سرویس دهی به افراد و شرکت هایی است که از خود سازمان خارج هستند.

    برای نصب و راه اندازی شبکه های کامپیوتری با کارشناسان دلتاتک در تماس باشید.

    معمولا مجموعه هایی چون بانک ها، شرکت هایی که در زمینه تلفن همراه فعالیت دارند، شرکت های بزرگ بیمه، هر نوع سازمان دولتی و حتی فروشگاه هایی که فعالیتشان به صورت اینترنتی است سعی می کنند به مجموعه های بیرون از خود شرکت نیز سرویس های ویژه ارائه دهند. خدمات و سرویس های ارائه شده نیز شامل وب یا استفاده کردن از اپلیکیشن های موبایلی است.

    سرور اشتراکی

    بر روی سرور اشتراکی با توجه به نوع کاربردی که دارد تعدادی وب سایت، دیتابیس یا میل دامین تعریف شده‌اند. که در لحظه، پاسخگوی درخواست ‌های متعددی از کاربران خواهند بود. همان طوری که از نام یک سرور اشتراکی می‌توان فهمید، منابع آن اعم از پردازنده، پهنای باند، فضای ذخیره‌سازی و… طبق تعاریف مدیر سرور بین کاربران با اشتراک فضای سرور ایجاد می‌شود.

    برای پیکربندی شبکه های کامپیوتری با کارشناسان دلتاتک در تماس باشید.

    سرور VDS

    سرور VDS مقیاس بزرگ‌تر با منابع اختصاصی‌تر از یک سرویس اشتراکی است. که از طریق (مجازی‌سازها) تقسیم منابع یک سرور اختصاصی میزبان به چند ماشین، صورت می ‌پذیرد. با توجه به اختصاصی بودن منابع این ماشین‌ها، تعداد وب‌سایت‌هایی که بر روی سرور میزبان ایجاد می‌ شوند. از وب سایت‌های سرور اشتراکی کمتر خواهند بود.

    سرور اختصاصی

    شرکت‌های بزرگ و وب سایت‌های پربازدیدی مانند فروشگاه‌های آنلاین، نیاز به منابعی بیش از یک ماشین مجازی خواهند داشت. کاربران این دسته سرویس‌ها، در پردازنده RAM، فضای دخیره‌سازی اطلاعات، جایگاه قرارگیری در رک و پهنای باند بر روی یک سرور، کاملا اختصاصی میزبانی می‌شوند. در ایران، سرورهای اختصاصی به دو دسته‌ی عمده ی سرور اختصاصی ایران و سرور اختصاصی خارج کشور تقسیم می‌شوند. تفاوت این دو مورد عموما محدود به موقعیت جغرافیایی آن ها می‌ شود که در چه محل و دیتاسنتری، میزبانی می‌شوند.

    برای دریافت خدمات نصب و راه اندازی سرور با کارشناسان دلتاتک در تماس باشید.

    سخن پایانی در باب اتاق سرور

    هر کسب‌ و کار و شرکتی از نقطه‌ای به اسم صفر شروع کرده و به جایگاهی که الان دارد رسیده است. حتی گوگل و اپل نیز از این قاعده مستثنی نیستند و هر دو از یک گاراژ ساده متولد شدند. اما با گذر زمان و پیشرفت و توسعه بیزینس نیاز است تا زیر‌ساخت‌های موردنیاز نیز تأمین گردد. یکی از زیر‌ساخت‌های الزامی برای کسب‌ و کار‌های متوسط و تا حدی بزرگ یک اتاق سرور است. تا اطلاعات و منابع مورد نیاز در آن به‌ خوبی نگهداری شود.

    برای دریافت خدمات پشتیبانی سرور با کارشناسان دلتاتک در تماس باشید.

    غول‌های جهانی فناوری اطلاعات هم از اتاق سرور استفاده می‌کنند ولی ابعاد اتاق‌های آن‌ها به‌اندازه یک ساختمان چند صد طبقه است. در این مقاله شرکت دلتاتک سعی بر آشنا ساختن شما با مفهوم اتاق سرور و کاربرد آن در کیفیت پاسخگویی به کاربر داشته است. همچنین موسسه دلتاتک با سالها تجربه در این زمینه. به همراه تیم متخصص پشتیبانی و مشاوره. در صدد ارائه خدمات با کیفیت به شما خواهد بود. و تا با افزایش اعتماد شما کاربران عزیز نیاز های مربوطه را برطرف کند.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *