تجهیزات راه اندازی شبکه ها را که بررسی کنید متوجه خواهید شد پای ثابت این تجهیزات در هر نوع شبکه ای، کابل های شبکه هستند. کابل های شبکه همچون شریان های اصلی در یک سیستم حیاتی محسوب می شوند و وظیفه نقل و انتقال داده ها را به عهده دارند. در واقع کاری که کابل شبکه انجام می دهد ارتباط دادن دستگاه های مختلف شبکه به یکدیگر به منظور انتقال داده در بستر شبکه است.
برای نصب دوربین مدار بسته منازل با کارشناسان دلتاتک در تماس باشید.
اطلاعات دائما از طریق کابل ها بین مبدا و مقصد های مختلف جابجا می شوند. کابل ها دارای انواع مختلفی هستند و برای راه اندازی شبکه های کامپیوتری مختلف نیاز به انواع گوناگونی از کابل های شبکه وجود دارد. در ادامه با دلتاتک همراه باشید تا پیرامون کابل شبکه و تاثیر آن بر سرعت شبکه به گپ و گفت بپردازیم.
چه تفاوتی بین کابل شبکه و سیم وجود دارد؟
یقینا در ساختار هر شبکه کامپیوتری تعداد کابل و تعداد زیادی سیم استفاده می شود. عده ای به اشتباه تصور می کنند که کابل شبکه همان سیم است در حال که استفاده از واژه سیم برای کابل شبکه بی معناست. این دو کاملا مفهومی متفاوت دارند. درون سیم رشته های فلزی عمدتا از جنس مس یا آلومینیوم قرار گرفته است که به پوششی عایق از جنس لاستیک احاطه شده اند. کابل اما مجموعهای از سیم ها است که درون یک محفظه بزرگتر قرار دارند.
انتقال داده توسط کابل به چه صورت است؟
همانطور که گفته شد وظیفه کابل انتقال داده ها از مبدا به مقصد است اما داده ها چگونه در بستر کابل حمل می شوند؟ همه ما سیم ها را به عنوان حمل کننده جریان الکتریکی می شناسیم اما چگونه ممکن است داده ها در بستر کابل حرکت کنند؟ داستان از این قرار است که داده ها قبل از جریان یافتن در کابل، طی فرآیند های نرم افزاری و با کمک تجهیزات سخت افزاری در قالب کدهای صفر و یک در می آیند.
برای نصب دوربین مدار بسته سازمان ها با کارشناسان دلتاتک در تماس باشید.
سپس این کدهای صفر و یک در بستر کابل جابجا می شوند و به مقصد می رسند. لازم به ذکر است که هر نوع کابل شبکه ای، دارای سوکت مخصوص به خود می باشد و دارای استانداردهای مختلفی هستند. در هر استاندارد ترتیب رنگ ها متفاوت خواهد بود.
تفاوت کابل کشی مستقیم و ضربدری
در کابل کشی ضربدری دو استاندارد مختلف که عکس هم هستند در دو سمت مبدا و مقصد اعمال می شود. به عنوان مثال در یک سمت استاندارد ۵۶۸A و در سمت دیگر استاندارد ۵۶۸B اعمال می شود چرا که هر دو طرف این کابل ها قرار است به یک کامپیوتر وصل شوند. اما در کابل کشی مستقیم باید در هر دو طرف از یک استاندارد استفاده شود. این نوع از کابل کشی مختص اتصال دادن یک کامپیوتر به هاب، سوئیچ و روتر می باشد.
انواع کابل های رشته و مفتولی
کابل شبکه دارای دو نوع مفتولی و رشته ای می باشد. کابل مفتولی از جنس فلز مس بوده و مناسب برای نقل و انتقال داده در مسافت های دور و البته افقی می باشد. این کابل در برابر خم شدن مقاوم است و مقرون به صرفه می باشد. کابل رشته ای اما بدین صورت است که در هر کدام از هشت سیم کابل، هفت سیم دیگر وجود دارد. بنابراین یک کابل رشته ای دارای ۵۶ رشته سیم است.
برای نصب دوربین مدار بسته ادارات با کارشناسان دلتاتک در تماس باشید.
این کابل برای انتقال داده در مسیرهای کوتاه مناسب است و چندان هم مقرون به صرفه نیست. این کابل انعطاف بیشتری در برابر خمش دارد و دوام آن کمتر است.
انواع کابل شبکه و سرعت آن ها
کابل های شبکه شامل Cat1، Cat2، Cat3، Cat4،Cat5، Cat5e، Cat6، Cat6a،Cat7 و Cat8 می شوند. حداکثر سرعت قابل پشتیبانی توسط این کابل ها به ترتیب از ۱ مگابایت بر ثانیه تا ۱۰ گیگابایت بر ثانیه افزایش پیدا می کند. طبیعی ست که با افزایش پهنای باند سرعت کابل شبکه نیز ارتقا یابد. کابل Cat1 به دلیل سرعت پایین عموما برای انتقال داده استفاده نمی شود.
برای نصب دوربین مدار بسته کارخانجات با کارشناسان دلتاتک در تماس باشید.
کابل Cat2 اما برای شبکه Token Ring قابل استفاده است. از کابل های دیگر نیز به دلیل سرعت بالای انتقال داده برای شبکه های اترنت همچون LAN، MAN و WAN استفاده می شود.
اهمیت سرعت کابل شبکه در چیست؟
بالا رفتن پهنای باند و بالا رفتن سرعت کابل شبکه منجر به ایجاد تداخل کمتر در شبکه خواهد شد. داده ها با سرعت بیشتری انتقال پیدا می کنند و فرآیندهایی که در بستر شبکه رخ می دهد عاری از نقص و چالش خواهند بود. این کابل ها برای شبکه های گسترده و شبکه هایی که دارای تعداد کاربران زیادی هستند استفاده می شود چرا که تداخل در این شبکه ها می تواند خسارت های سنگینی ایجاد کند.
برای تعمیر دوربین مدار بسته با کارشناسان دلتاتک در تماس باشید.
لازم به ذکر است که انواع کابل های شبکه به ویژه کابل های Cat5، Cat5e، Cat6، Cat6a،Cat7 و Cat8 برای اینکه سرعت حداکثری داشته باشند باید طول مشخصی داشته باشند و طول شان از حداکثر مقدار مجاز بیشتر نشود.
مزیت استفاده از کابل های شبکه پر سرعت
هر چه سیستم ها حساسیت و اهمیت بیشتری پیدا می کنند طبیعتا به کابل هایی با سرعت بیشتر در انتقال داده نیاز است. به عنوان مثال کارخانجات صنعتی، شرکت های بازرگانی، بانک ها، ادارات دولتی و سیستم های دوربین مدار بسته در مکان های امنیتی به کابل های پر سرعت نیاز دارند تا بتوانند داده ها را بدون نویز و تداخل انتقال دهند.
برای پیکربندی شبکه های کامپیوتری با کارشناسان دلتاتک در تماس باشید.
جلب رضایت کاربران، بالا بردن سطح ایمنی، سرعت بخشی به کارها و کاهش تداخل و قطعی سیستم از مزیت های استفاده از کابل های پر سرعت می باشد.
نتیجه گیری در مورد کابل شبکه
در بین تمام کابل های شبکه کابل Cat8 با سرعت ۴۰ گیگابایت بر ثانیه دارای بیشترین سرعت می باشد و برای ادارات دولتی، شرکت ها و کارخانجات صنعتی انتخابی مناسب است. برای اتصالات خانگی اما کابل های شبکه Cat5e و Cat6 مناسب هستند. با افزایش سرعت کابل میزان نویز و تداخل کاهش یافته و انتقال داده ها در بستر شبکه به شکلی روان و پر سرعت انجام می شود.
برای پشتیبانی دوربین مدار بسته با کارشناسان دلتاتک در تماس باشید.
دقت داشته باشید که ارتقا دادن کابل های شبکه لزوما تاثیری در سرعت بارگذاری وبسایت ها نخواهد داشت چرا که سرعت بارگذاری سایت ها به عوامل زیادی چون سرعت سرور و دیگر عوامل نیز وابستگی دارد. این موضوع به طور ویژه در دیتا سنترها اهمیت پیدا می کند چرا که سرعت انتقال داده در دیتاسنترها از پارامترهای موثر در سرعت شبکه است.