مقاله

با انواع روش های فشرده سازی اطلاعات دوربین مداربسته آشنا شوید

  • مهم ترین عاملی که در فشرده سازی تصاویر حائز اهمیت است، این است که کدام بخش از داده ها باید حذف شوند، کدام بخش باقی بمانند و حفظ گردند. داده ها همان پیکسل های خاکستری رنگ هستند ولی اطلاعات پیامی است که اطلاعات به دنبال آن ها می گردند. اهمیت فشرده سازی اطلاعات دوربین مداربسته امری انکار ناپذیر است و تاکنون استانداردهای زیادی جهت فشرده سازی ابداع شده اند.

    برای نصب دوربین مدار بسته با کارشناسان دلتاتک در تماس باشید.

    فرایند فشرده سازی اطلاعات دوربین مداربسته

    فشرده سازی دوربین مدار بسته زمانی انجام می شود که اطلاعات درون دوربین خیلی زیاد باشد. اگر عمل فشرده سازی انجام نشود، دوربین را دچار مشکل می کند. یعنی دوربین در ارسال اطلاعات ناتوان می گردد.

    برنامه های مختلفی در دوربین وجود دارند که عمل فشرده سازی روی آن ها انجام می شود و این عمل روی هر کدام با دیگری متفاوت می باشد. برخی از این برنامه ها وضوح بسیاری خوبی در تصویر دارند و بعضی دیگر با حداقل اطلاعات کار خود را انجام می دهند. 

    بنابراین فشرده سازی اطلاعات دوربین مداربسته امری مهم است که باید اصول در آن رعایت شود. یعنی اینکه با وجود فشرده کردن تصویر، کیفیت آن نباید کاهش پیدا کند و کیفیت و وضوح تصویر باید حفظ شود. در دستگاه های آنالوگ این کار توسط دستگاه DVR انجام می شود. 

    فشرده سازی اطلاعات دوربین مداربسته که تکنولوژی آنالوگ دارند، غیر ممکن است. یعنی دستگاه آنالوگ تصاویری که به صورت خام ضبط کرده همان جا فشرده می کند. اما فرایند فشرده سازی در دوربین های تحت شبکه متفاوت است و فشرده سازی اطلاعات دوربین مداربسته توسط خود دوربین انجام پذیر است. 

    برای نصب و راه اندازی دوربین هوشمند با کارشناسان دلتاتک در تماس باشید.

    انواع فشرده سازی تصاویر

    فشرده سازی تصاویر با روش ها و فرمت های متفاوتی صورت می گیرد که در ادامه به بررسی چند مورد می پردازیم.

    روش فشرده سازی JPEG 

    ین روش یکی از روش های رایج در فشرده سازی اطلاعات دوربین مداربسته می باشد. روند کار در این روش به این صورت است که نرم افزار پیکسل های نزدیک به هم را پیدا کرده و به شناسایی شباهت آن ها از لحاظ رنگی می پردازد. 

    در واقع به جای ضبط پیکسل به پیکسل، مجموعه ای از شباهت های رنگی را ضبط می کند. از این روش برای فشرده سازی عکس های واقعی استفاده می شود. 

    روش فشرده سازی MPEG

     یکی از فرمت های قدیمی جهت ذخیره سازی در دستگاه های DVR به شمار می رود. این فرمت جزو فرمت های اولیه در دستگاه های DVR به شمار می رفت. یکی از عیوب این فرمت این است که کاربر مجبور بود حجم بالایی از هارد را ذخیره کند، در حالی که فضای ذخیره سازی کم است. به دلیل همین محدودیت ها به مرور زمان فرمت های فشرده سازی تغییر کرد. 

    برای بازیابی اطلاعات دوربین مدار بسته با کارشناسان دلتاتک در تماس باشید.

    روش های فشرده سازی اطلاعات دوربین مداربسته

    روش فشرده سازی H.264

    این روش یکی از بهترین روش های فشرده سازی دوربین مدار بسته به شمار می رود. در فرایند با کم کردن بیتریت ها و حذف نقاط تکراری، عمل فشرده سازی صورت می گیرد، البته این روش به نوعی است که ذره ای از کیفیت تصویر کم نمی کند.

    البته ورژن های دیگری از فشرده سازی به میان آمد مانند H.264+ که نرخ فشرده سازی در آن ها بهتر است ولی تنها محدودیتی آن ها این است که نیاز به تجهیزات خاصی دارند. 

    روش فشرده سازی  H.265 یا HEVC

    این فرمت نیز جزو فرمت های عالی و پرکاربرد بشمار می رود. در این روش سعی شد تا از کاهش دو برابری حجم تصویر کاسته شود. میزان حرکت در تصویر حجم تصاویر را بیشتر می کند.

    بنابراین هر قدر حرکت در آن کمتر باشد حجم تصویر نیز کمتر است. اگر نوع تصویر برداری در حجم آن تاثیر گذار می باشد. در این روش تصاویر می توانند تا دو برابر فشرده شوند ولی با این حال کیفیت تصویر تغییری پیدا نمی کند. 

    روش فشرده سازی H.265+

    در این روش فشرده سازی اطلاعات دوربین مداربسته، مخصوص تصاویر ویدئویی می باشد و ابداع شرکت هایک ویژن است. تمام کاستی هایی که در روش های قبلی به آن ها اشاره شد، در اینجا وجود ندارد و عمل فشرده سازی توسط سه تکنولوژی جدید کاملا بروز شده است که در ادامه به ان خواهیم پرداخت.

    برای پشتیبانی دوربین مدار بسته با کارشناسان دلتاتک در تماس باشید.

    تکنولوژی های جدید در فشرده سازی H.265+

    • تکنولوژی کدگذاری پیشرفته: بر اساس این روش فشرده سازی به وسیله مدل پس زمینه انجام می شود، این کار عمل فشرده سازی را با کیفیت تر انجام می دهد؛
    • تکنولوژی حذف نویز از روی پس زمینه؛
    • تکنولوژی کنترل بیت ریت در طولانی مدت؛
    • استفاده از این کدک نقش زیادی در کاهش هزینه های ذخیره سازی،فشرده سازی اطلاعات دوربین مداربسته و ارتقاء کیفیت HD دارد.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *