
طراحی شبکه های کامپیوتری
تمام سیستم های کامپیوتری که همچون ساعت دقیق عمل می کنند و تمام بخش های آن به طور یکپارچه به هم متصل می باشند دارای طراحی شبکه دقیقی هستند. طراحی شبکه و برنامه ریزی برای اجرای یک شبکه کامپیوتری یک فرآیند است که برای اجرای آن باید مراحل مشخصی طی شود. این فرآیند به هیچ عنوان ساده نیست و بسیار تا بسیار چالش برانگیز است چرا که یک اشتباه کوچک در ارتباط دادن بخش های مختلف سیستم به هم می تواند سیستم کامپیوتری را مختل نماید. این فرآیند در واقع قبل از نصب و راه اندازی شبکه بایستی انجام شود. به همین دلیل است که طراحی نقشه شبکه های کامپیوتری را به عنوان فاز مطالعاتی و یا همان فاز صفر اجرای شبکه قلمداد می کنند.
جهت نصب دوربین مداربسته منازل با شماره های مندرج در وب سایت تماس بگیرید.

مراحل خدمات طراحی شبکه
۱
بازدید از مکان
۲
تعیین هزینه خدمات طراحی شبکه
۳
تعیین وقت اجرای پروژه
برای طراحی شبکه های کامپوتری طبق استاندارد، کارشناسان ما از مکان شما برای طراحی شبکه کامپوتری بازدید خواهند کرد.
جهت اطلاع از شیوه پرداخت هزینه پروژه با شماره ها مندرج در وب سایت تماس بگیرید.
دلتا تک با بکارگیری کادری با تجربه از تاپ ترین تکنسین ها در کمترین زمان ممکن پروژه شما را با کیفیتی بی نظیر اجرا خواهد کرد.
نمونه پروژه ها
چرا انتخاب دلتا تک ؟
- ارائه گارانتی و پشتیبانی نامحدود
- تضمین بهترین کیفیت و قیمت بازار
- استفاده از برترین کارشناسان و تجهیزات روز
- استفاده از محصولات باکیفیت و حرفه ای
- خرید مستقیم و بدون واسطه از شرکت
- انجام پروژه در کمترین زمان
اهمیت طراحی شبکه های کامپیوتری
اما اهمیت طراحی شبکه های کامپیوتری در چیست؟ تصور کنید قرار است سازه ای بنا شود و مصالح به طور کامل در اختیار است. آیا می توان به پشتوانه داشتن مصالح آن ها را بدون برنامه و نقشه روی هم چید و توقع سازه ای زیبا، ایمن و بی نقص را داشت؟ بدون داشتن نقشه نمی توان قدم از قدم برداشت. فرقی ندارد که مصالح شما تا چه حد کامل است. حتی حرفه ای ترین مهندس ها و متخصصین هم نمی توانند بدون نقشه کاری از پیش ببرند. این موضوع در مورد بنا کردن هر سازه ای صادق است. شبکه های کامپیوتری نیز همچون یک سازه هستند که برای اجرا و پایه ریزی آن ها باید از یک نقشه دقیق و حرفه ای پیروی کرد. هر چقدر هم که تجهیزات کامل و جامعی در اختیار داشته باشید باز هم به طراحی شبکه های کامپیوتری نیاز خواهد بود.
اهمیت طراحی نقشه شبکه های کامپیوتری
اهمیت اصلی طراحی شبکه های کامپیوتری به دلیل کاهش میزان خطا و بالا بردن دقت تا جای ممکن در اجرای شبکه می باشد. مشکلات شبکه های کامپیوتری به ویژه شبکه های عظیم و گسترده اغلب از اشتباهاتی که در فاز طراحی شبکه صورت گرفته سرچشمه می گیرند. بنابراین بسیار مهم است که این فاز عملیاتی به طور حرفه ای اجرا شود و اصطلاحا مو لای درز آن نرود.
برای پیکربندی شبکه های کامپیوتری با کارشناسان دلتاتک در تماس باشید.
طراحی شبکه های کامپیوتری کمک می کند تا روند اجرا و پیاده سازی شبکه با سرعت بالایی طی شود. ا در دست داشتن یک نقشه اصولی می توان با استناد به آن روند پیاده سازی را به سرعت طی کرد و این مسیر را بدون اتلاف وقت پیمود. بنابراین می توان گفت که اهمیت طراحی نقشه شبکه های کامپیوتری به شکل تنگاتنگ با صرفه جویی در زمان گره خورده. این صرفه نه تنها از بابت صرفه زمانی بلکه از بابت صرفه در هزینه های پرداختی نیز می باشد. مطمئنا با طراحی نقشه شبکه می توان بدون اشتباه و خطا و پرداخت هزینه های بی مورد اقدام به پیاده سازی یک شبکه بی نقص و اصولی نمود.
از دیگر دلایلی که اهمیت طراحی نقشه شبکه های کامپیوتری را توجیه می کند ایجاد امنیت در شبکه می باشد. بدون داشتن یک نقشه اصولی به هیچ عنوان نمی توانید از داده های کاربران محافظت کنید و امنیت را در شبکه برقرار نمایید. اطلاعات و داده های کاربران در یک شبکه از جمله مهمترین دارایی های یک سازمان هستند که باید از آن ها به شکل اصولی مراقبت شود. نفوذ عوامل بیگانه به شبکه و به سرقت رفتن اطلاعات می تواند هزینه های جبران ناپذیری را برای یک سازمان به وجود آورد. بنابراین نیاز است که قبل از اجرای شبکه، اقدام به طراحی یک نقشه اصولی نمود و با شناسایی نقاط ضعف جلوی نفوذ عوامل بیگانه به سیستم را گرفت. این اهمیت نه تنها از بابت سرقت اطلاعات بلکه از بابت از بین رفتن اطلاعات و داده ها نیز مطرح می شود. تا زمانی که یک نقشه دقیق از شبکه طراحی نشود نمی توان تشخیص داده که از بین رفتن اطلاعات چه درصدی از احتمال را دارد و چگونه باید جلوی آن را گرفت.
بسیار مهم است که فاز عملیاتی یا همان فاز طراحی نقشه شبکه های کامپیوتری را یک متخصص حرفه ای که دارای مهارت، دانش و تخصص در این حوزه می باشد طراحی نماید. بدین سان می توان از بابت کیفیت و صحت عملکرد شبکه اطمینان خاطر بالایی داشت. اتصال درست و دقیق سیستم های کامپیوتری در یک شبکه تنها از طریق طراحی نقشه امکانپذیر است. طراحی شبکه های کامپیوتری دارای مراحل، نکات و روش های مختلفی می باشد و در این راستا از ابزارهای گوناگونی استفاده می شود. در ادامه با ما همراه باشید تا نکات مهم طراحی شبکه را با هم بررسی کنیم.
مراحل طراحی شبکه های کامپیوتری و مراحل طراحی نقشه شبکه
طراحی نقشه شبکه های کامپیوتری دارای مراحل مشخص و مدونی می باشد. اینکه می گوییم این مراحل مودن هستند بدین معنا نیست که صرفا باید برای طراحی شبکه کامپیوتری در قالب این چارچوب حرکت کنید. بلکه منظور مراحل کلی و اساسی این روند می باشد. شبکه های کامپیوتری بسیار متنوع هستند و بی شک طراحی هر نقشه می تواند الزامات خاص خود را داشته باشد. بنابراین هدف از بیان مراحل طراحی شبکه های کامپیوتری در اینجا آشنایی شما با اسکلت بندی کلی این این روند می باشد.
مرحله امکان سنجی با بازدید از مکان پروژه
مثالی که در بالا از بابت اهمیت طراحی نقشه شبکه عنوان شد در این مورد نیز کاربرد دارد. تصور کنید قرار است سازه ای بنا کنید. اما هیچ پیش زمینه و دیدگاهی در مورد محل اجرا پروژه ندارید. ممکن است نقشه ای تهیه کنید که نیاز به زیرساخت های عظیم، وسعت و متراژ بالا و بستری قوی داشته باشد. این در حالی ست که زمین اجرای پروژه ساختمانی یک زمین با متراژ محدود و زیرساخت های ضعیف می باشد آیا می توانید نقشه را در زمین مورد نظر اجرا کنید؟ طبیعتا همچنین چیزی امکانپذیر نیست. این موضوع در مورد طراحی شبکه های کامپیوتری نیز صادق است.
شما بدون بازدید از مکان اجرای پروژه و بررسی زیرساخت ها و فضا نمی توانید نقشه شبکه را طراحی نمایید. بنابراین باید حتما مطالعات اولیه را صورت دهید و از مکان اجرای شبکه کامپیوتری بازدید داشته باشید. در طی این بازدید می توانید پیش نیازها را بررسی کنید، زیرساخت ها را بسنجید و آینده نگری های لازم را در طی طراحی شبکه لحاظ کنید. تنها در این صورت است که می توانید یک نقشه حرفه ای و جامع از ساختار فیزیکی شبکه طراحی کنید.
برای نصب و راه اندازی شبکه های کامپیوتری با کارشناسان دلتاتک در تماس باشید.
چنانچه طراحی شبکه های کامپیوتری بر خلاف استانداردها و اصول شبکه باشد بی شک هزینه های اجرا و خرابی شبکه سر به فلک خواهد کشید و نه تنها تلاش تان بی ثمر خواهد بود بلکه متحمل ضررهای سنگینی نیز خواهید شد. اگر قصد راه اندازی و اجرای شبکه را دارید و از افرادی در این زمینه کمک خواسته اید که به این فاز از طراحی شبکه های کامپیوتری پایبند نیستند و توحهی بدان ندارند در همان نقطه آغازین بدانید که از افراد اشتباهی کمک خواسته اید و در نهایت هزینه های خرابی بالایی روی دست تان خواهد ماند. عدم اجرای زیرساخت های لازم در نتیجه عدم بازدید از مکان پروژه می تواند نگاهی کوته فکرانه باشد که شاید با هدف کاهش هزینه ها صورت پذیرد در حالی که می تواند ضرر سنگینی به شما تحمیل کند.
بررسی هدف اجرای شبکه و نیازهای کاربران
در این مرحله باید یک جلسه بین طراحان شبکه و مشتری برگزار شود و هدف از اجرای شبکه و نیازهای کاربران مورد سنجش و ارزیابی قرار گیرد. مشتری باید تمام نیازها و توقعاتی که از شبکه کامپیوتری مورد نظر دارد را با متخصصین در میان بگذارد. لازم به ذکر است که برخی از خواسته های مشتری ممکن است غیر قابل اجرا، هزینه بر و یا غیر منطقی باشد لذا در این گام فقط در مورد نیاز های مشتری بحث می شود و در دست بررسی باقی می مانند.
تطبیق دادن خواسته های مشتری با زیرساخت های موجود
در این مرحله باید نیازهای مشتری و خواسته هایی که در مورد آن ها به بحث و گفتگو پرداخته شده است امکان سنجی شوند. بنابراین باید با توجه به شرایط مشتری و نوع شبکه ای که قصد طراحی آن وجود دارد یک آنالیز دقیق توسط تیم طراحی صورت پذیرد و امکانات و زیرساخت های موجود، نوع تجهیزات، مکان آن ها و هزینه طراحی شبکه های کامپیوتری برآورد شود. در نتیجه می تواند چند راهکار مختلف به مشتری ارائه داد تا با توجه به بودجه و خواسته هایی که دارد یکی از آن ها را انتخاب نماید. این راهکارها همگی باید بر اساس استانداردها و اصول شبکه باشد و امکان اجرای آن ها به طور قطعی وجود داشته باشد.
ارائه پروپوزال و هزینه طراحی شبکه های کاممپیوتری به مشتری
در این مرحله راهکارهای مختلف به همراه هزینه های برآورد شده به مشتری ارائه می شود تا مشتری از بین آن ها با توجه به جوانب و شرایط و بودجه در دسترس اقدام به انتخاب یک راهکار نماید. بسیار مهم است که در این مرحله جوانب مثبت و منفی هر طرح ارائه شود تا مشتری بتواند با دید آگاهانه اقدام به انتخاب یک راهکار در طراحی شبکه های کامپیوتری نماید. زیرساخت ها، امکانات و هزینه راهکارها می تواند متفاوت باشد. بنابراین نیاز است که پروپوزال دقیقی در این باره ارائه گردد. هر چه در این مرحله حرفه ای تر اقدام کنید بی شک نتیجه کار نیز بهتر و رضایت بخش تر خواهد بود. در نظر گرفتن محدودیت های پسیو و زیرساخت ها نکته مهمی ست که طراحان باید به آن توجه داشته باشند تا برآورد دقیقی از قیمت را صورت دهند.
آغاز طراحی نقشه شبکه و استفاده از نرم افزارهای مناسب
بعد از اینکه راهکار انتخابی برگزیده شد تیم طراحی شبکه اقدام به آغاز فاز طراحی می کنند و با استفاده از نرم افزارها و ابزارهای حرفه ای اقدام به طراحی شبکه های کامپیوتری می نمایند. نرم افزارهای مختلفی را می توان در این راستا استفاده کرد که با توجه به تخصص، دانش و مهارت طراحان و البته نیازهای پروژه می تواند متفاوت باشد. از جمله بهترین نرم افزارهای مورد استفاده در طراحی نقشه شبکه نرم افزار ویزیو می باشد. این نرم افزار امکان ترسیم اکتیو دایرکتوری ها، دیتا سنتر ها و توپولوژی شبکه را به شما می دهد و در عین حال دارای سادگی خاص خود می باشد.
با این حال استفاده از نرم افزارهایی چون AutoCad، Lucidchart، GNS3، NetBrain و LanFlow نیز در بین طراحان متداول می باشد. بعد از اتمام طراحی شبکه های کامپیوتری و طی کردن آخرین مراحل باید اقدام به نصب و راه اندازی شبکه نمود. این را هم بگوییم که در نظر گرفتن امنیت شبکه از مهمترین اقداماتی ست که طراحان باید در طی طراحی نقشه شبکه لحاظ کنند. این امنیت باید هم دز داخل شبکه جاری باشد و هم از بیرون تامین گردد. ایجاد سوئیچ های مدیریتی و ایجاد دسترسی های ایمن از جمله این موارد می باشد که در طراحی آورده می شود.
برای دریافت خدمات اکتیو شبکه با کارشناسان دلتاتک در تماس باشید.
تعرفه و هزینه طراحی شبکه های کامپیوتری
هزینه طراحی شبکه کامپیوتری مانند بسیاری از هزینه های ضروری دیگر یک هزینه نیست بلکه نوعی سرمایه گذاری است. چرا که تنها با داشتن یک نقشه اصولی و استاندارد است که می توانید یک شبکه کامپیوتری بی نقص و حرفه ای داشته باشید که عاری از نقص و چالش باشد. اجرای شبکه های کامپیوتری اصولی و یکپارچه بی شک با داشتن یک نقشه مناسب امکانپذیر خواهد بود. بنابراین برای پرداخت هزینه طراحی شبکه کامپیوتری به فکر صرفه اقتصادی با حذف زیرساخت ها نباشید چرا که در نهایت به شبکه آسیب خواهید زد و هزینه های خرابی را بالا خواهید برد.
تعرفه و هزینه طراحی شبکه های کامپیوتری به پارامترهای مختلفی بستگی دارد. از مهمترین پارامترهای موثر در تعرفه و هزینه طراحی شبکه های کامپیوتری می توان به نوع شبکه اشاره کرد. اینکه قصد دارید چه نوع شبکه کامپیوتری را راه اندازی کنید تاثیر مستقیم در هزینه طراحی آن دارد. شبکه های کامپیوتری بر اساس اندازه می توانند در چهار دسته LAN، MAN، WAN و PAN و یا Internetwork قرار گیرند. بی شک هر چه ابعاد شبکه و تعداد کامپیوترها و تجهیزاتی که قرار است به هم متصل شوند بیشتر شود هزینه طراحی شبکه کامپیوتری نیز بالا خواهد رفت. بنابراین می توان پارامتر دیگری را هم در این هزینه دخیل دانست و آن ابعاد و متراژ فضایی ست که طراحی شبکه های کامپیوتری باید در آن صورت پذیرد. با وسیع تر شدن این فضا بی شک نیاز به صرف زمان بیشتری برای طراحی شبکه وجود خواهد داشت و طبیعی ست که هزینه این عملیات بیشتر شود.
تعرفه و هزینه طراحی نقشه شبکه های کامپیوتری
تخصص، مهارت و دانش و تجربه تیم طراحی شبکه کامپیوتری را نیز می توان عاملی مهم و تاثیر گذار در هزینه طراحی شبکه های کامپیوتری دانست. برای اینکه یک شبکه کامپیوتری حرفه ای و بی نقص اجرا کنید باید نقشه ای اصولی تهیه شود و بی شک نقشه اصولی را تنها طراحان حرفه ای می توانند طراحی کنند. بنابراین با بالا رفتن میزان تخصص و مهارت تیم طراحی ممکن است تعرفه و هزینه طراحی شبکه های کامپیوتری افزایش پیدا کند.
یک نقص کوچک در طراحی شبکه می تواند منجر به قطعی شبکه و کاهش سرعت آن شود که می تواند به خودی خود هزینه های زیادی را به سازمان شما وارد نماید. بنابراین همانطور که گفته شد این هزینه در واقع نوعی سرمایه گذاری است چرا که طراحی و اجرای یک شبکه بی نقص می تواند هزینه های تعمیرات و خرابی را به شکل قابل توجهی کاهش دهد بنابراین به نوعی استفاده از تیم حرفه ای در طراحی شبکه های کامپیوتری می تواند منجر به صرفه اقتصادی هم برای شما شود.
انواع روش های طراحی شبکه های کامپیوتری
طراحی شبکه کامپیوتری به خودی خود یک مفهوم واحد دارد اما می تواند به طرق مختلف انجام شود. روش های مختلف طراحی شبکه در اصل ماجرا تفاوتی ایجاد نمی کنند بلکه ممکن است تنها در پوسته ظاهری آن ایجاد تغییر نمایند. به عنوان مثال دو روش برای طراحی شبکه های کامپیوتری وجود دارد که می تواند شامل طراحی و راه اندازی یک شبکه کامپیوتری جدید و یا بهبود دادن و بهینه سازی شبکه کامپیوتری موجود باشد. بنابراین قبل از طراحی نقشه شبکه کامپیوتری باید به این موضوع توجه داشت که آیا قرار است یک شبکه از صفر طراحی شود و یا قرار است طرحی به منظور بهینه سازی شبکه فعلی زده شود.
برای پشتیبانی شبکه های کامپیوتری با کارشناسان دلتاتک در تماس باشید.
انواع روش های طراحی نقشه شبکه های کامپیوتری
با توجه به انواع شبکه های مختلفی که در یک سازمان وجود دارد شیوه طراحی آن ها نیز با هم متفاوت است. به عنوان مثال شبکه سانترال، شبکه دوربین مدار بسته، شبکه ویدئو کنفرانس، شبکه مستقر در مرکز داده، شبکه وایرلس و شبکه سیمی از جمله این شبکه ها می باشند که شیوه طراحی آن ها نسبت به یکدیگر می تواند متفاوت باشد.
کارشناسان طراحی شبکه های کامپیوتری در این مواقع باید سوالات مهمی را طرح کنند و اقدام به پاسخ دهی به آن ها نمایند. آن ها باید بدانند که هدف اصلی از طراحی شبکه کامپیوتری چیست؟ به چه منظور قرار است شبکه جدیدی طراحی شود و یا چرا تصمیم برای بهبود شبکه موجود گرفته شده است؟ به چه پارامترهایی باید دقت کنند؟ انتظارات نهایی کاربران شبکه از اجرای شبکه چیست؟ نیاز کاربران چیست و چگونه باید با یک طراحی اصولی به این نیاز جامه تحقق بپوشانند؟ و اینکه آیا اصلا امکان ارتقا دادن شبکه موجود وجود دارد؟ پاسخ به تمامی این سوالات به طراحان شبکه کمک می کنند تا انتخاب کنند که یک شبکه جدید راه اندازی نمایند و یا شبکه قبلی را بهبود دهند. گاهی اوقات امکان بهبود شبکه قبلی وجود ندارد و برای رفع نیاز کاربران باید از نقطه صفر اقدام به طراحی یک شبکه با نقشه ای جدید نمود.
طراحی شبکه های کامپیوتری از نظر نرم افزاری نیز دارای روش های مختلفی می باشد. بدین معنا که طراحان شبکه از نرم افزارهای مختلف برای طراحی شبکه کامپیوتری استفاده می کنند. هر نرم افزار دارای قابلیت های خاص خود می باشد و می تواند مزیت ها یا برتری هایی نسبت به سایر نرم افزارها داشته باشد. در این بخش تعدادی از نرم افزارها و ابزارهای مختلف طراحی شبکه های کامپیوتری را بررسی خواهیم کرد تا شما نیز آشنایی نسبی با این ابزارها پیدا کنید.
تجهیزات مورد نیاز طراحی شبکه های کامپیوتری
برای طراحی نقشه شبکه های کامپیوتری باید از نرم افزارهای مختلفی استفاده کرد. همانطور که در بالا گفته شد تعداد زیادی از این نرم افزارها وجود دارد که هر کدام دارای مزایا و محدودیت های خاص خود هستند و نمی توان هیچ کدام را بر دیگری برتری داد. بنابراین طراحان شبکه باید با توجه به نیازهای پروژه و البته میزان تخصص و هزینه های برآورد شده اقدام به انتخاب یکی از این ابزارها و یا تلفیقی از آن ها برای ایجاد یک طرح عالی از شبکه نمایند. در طراحی شبکه به تجهیزات فیزیکی خاصی نیاز نیست و باید از دانش و تجربه تان بهره بگیرید تا اقدام به ایجاد یک نقشه مناسب نمایید. در این بخش تعدادی از مهمترین ابزارهای طراحی نقشه شبکه را بررسی خواهیم کرد تا بتوانید با مزایا و محدودیت های آن ها آشنایی بیشتری پیدا کنید.
البته باید گفت که این ابزارها به دو دسته خودکار و دستی تقسیم می شوند. با استفاده از ابزارهای خودکار می توان نقشه یک شبکه را اسکن نمود و با استفاده از ابزار دستی می توان اقدام به طراحی نقشه شبکه به صورت دستی نمود. در اینجا چون هدف طراحی نقشه شبکه می باشد ما به ابزارهای دستی می پردازیم.
نرم افزار طراحی شبکه کامپیوتری
نرم افزار ویزیو
نرم افزار ویزیو یکی از ساده ترین، کارآمد ترین و در عین حال حرفه ای ترین نرم افزارها برای طراحی شبکه می باشد. این نرم افزار دارای استاندارد های دقیقی می باشد که طراحی شبکه های کامپیوتری را به اصولی ترین شکل ممکن امکانپذیر می سازد. این نرم افزار دارای نسخه دسکتاپ ویندوز، نسخه ابری لینوکس و مک او اس می باشد و قالب های فراوانی را در خود جای داده است. این نرم افزار از قالب های خاص شبکه پشتیبانی می کند و دارای نمادهای استاندارد برای رسم نمودار شبکه می باشد. شما می توانید برای پروژه های صنعتی بزرگ از این نرم افزار استفاده کنید و قالب های سفارشی در آن ایجاد نمایید. همچنین می توانید دیاگرامی که از شبکه ایجاد کرده اید را به برنامه های دیگر انتقال دهید. برچسب زنی اتصالات کابل ها و برچسب زنی تمامی نمادها از دیگر قابلیت های این نرم افزار عالی در طراحی شبکه کامپیوتری است.
نرم افزار Network Notepad Professional
با استفاده از این نرم افزار می توانید نمودارهای دقیقی از شبکه ترسیم کنید و برای تحلیل های دقیق از آن ها استفاده نمایید. با استفاده از این برنامه می توان اقدام به شخصی سازی گزینه ها، هم تراز کردن خودکار لینک ها، جستجو در کتابخانه آیتم ها، درج متن، ایجاد قالب برای آیتم های LAN و بلوک های مختلف نمود.
برای دریافت خدمات پسیو شبکه با کارشناسان دلتاتک در تماس باشید.
ابزار طراحی نقشه Lucidchart
این نرم افزار نیز مانند ویزیو دارای قالب های استاندارد می باشد اما نسبت به آن کمی مبتدیانه تر می باشد. کاربران ویندوز، لینوکس و اپل همگی در یک فضای مشابه تحت وب می توانند از این ابزار طراحی شبکه های کامپیوتری استفاده کنند. این ابزار دارای نسخه دسکتاپ نیست و گستره وسیعی از قالب ها را شامل می شود. شما می توانید این ابزار را با برنامه هایی چون Slack، Confluence و GitHub و Jira تلفیق نمایید.
تجهیزات مورد نیاز طراحی نقشه شبکه های کامپیوتری
به طور کلی نرم افزارهای آنلاین و آفلاین مختلفی برای طراحی نقشه شبکه های کامپیوتری وجود دارد که می توان از طریق آن ها ارتباط بین گره ها را به شیوه ای اصولی نمایش داد. شما می توانید با استفاده از این ابزارها مسیر کابل کشی ها، محل استقرار تجهیزات، مکان دقیق نودها و جانمایی و ارتباط بین تجهیزات شبکه را نمایش دهید و اصطلاحا یک دیاگرام تهیه کنید. از جمله قوی ترین ابزارها در طراحی نقشه شبکه می توان به app.diagrams.net اشاره کرد که با وارد کردن آن در مرورگرتان به فضایی ابری هدایت می شوید. شما می توانید تمام عناصر گرافیکی شبکه را از پنل کاربری تان انتخاب کنید و آرایش دقیق شبکه را شکل دهید.
نرم افزارهای دیگری نیز در این حوزه استفاده می شوند که از جمله آن ها می توان به Concept Draw، Dia، Diagram Designer، eDraw Max، GoVisual Diagram Editor و NetProbe اشاره کرد. تمامی تجهیزاتی که برای طراحی شبکه های کامپیوتری نیاز است در فاز مطالعاتی نرم افزاری هستند و به تجهیزات فیزیکی خاصی در این راستا نیاز نیست. با این حال انتخاب نرم افزارهای حرفه ای و استاندارد برای این منظور می تواند کیفیت طراحی را بالا ببرد.
آموزش اصول طراحی شبکه های کامپیوتری و طراحی نقشه شبکه
طراحی شبکه یک فرآیند مهم و البته پیچیده است که نیاز به تخصص و آگاهی کامل در این حوزه دارد. برای اینکه بتوانید به یک متخصص در این زمینه تبدیل شوید باید با اصول طراحی شبکه های کامپیوتری آشنایی داشته باشید و آموزش های لازم را در این حوزه دریافت کنید. در این بخش قصد داریم مهمترین اصول طراحی شبکه را مورد بررسی قرار دهیم. هر چند که برای داشتن اطلاعات دقیق تر باید از آموزش های حرفه ای استفاده کنید. دریافت آموزش از متخصصین این حوزه به شما کمک می کند تا تجربیات، دانش و مهارت بالایی از اساتید حرفه ای که در طراحی شبکه دستی بر آتش دارند کسب کنید و همین اقدام می تواند پله ای برای موفقیت هر چه بیشتر شما در این حیطه باشد.
از جمله اصول مهمی که در طراحی شبکه باید در نظر داشت انتخاب دقیق مسیر کابل کشی شبکه می باشد. شما باید به عنوان یک طراح حرفه ای بدانید که این مسیر را چگونه طراحی کنید تا بهره وری شبکه کامپیوتری به بالاترین مقدار خود برسد و نیاز به تغییر آن ها بعد از اجرای شبکه وجود نداشته باشد. چیدمان دقیق تجهیزات فیزیکی و طرح ریزی آن ها نیز از مهمترین اصول این حرفه است. از یک طراح شبکه توقع می رود که به خوبی محل قرار گیری نودها و سیستم ها را بداند و در جا یابی آن ها دقیق عمل کند. شما باید به خوبی بدانید که منابع فناوری اطلاعات در دسترس تان چه منابعی است و آن ها را در شبکه به بهترین نحو ممکن لحاظ کنید و مورد ارزیابی قرار دهید. اینکه عملیات تعمیرات و نگهداری شبکه را در طراحی شبکه های کامپیوتری لحاظ کنید از اصول مهم دیگری می باشد که باید توجه ویژه بدان داشته باشید.
برای امنیت شبکه های کامپیوتری با کارشناسان دلتاتک در تماس باشید.
در طراحی نقشه شبکه باید به امنیت شبکه توجه ویژه ای شود. در واقع یکی از مهمترین اصول طراحی شبکه ایجاد امنیت برای داده های کاربران و جلوگیری از حذف و از بین رفتن آن ها می باشد. بنابراین پسیو کاران حرفه ای باید نقشه شبکه را به گونه ای طراحی کنند که امکان سرقت اطلاعات و حذف آن ها به صفر برسد.
شما به عنوان یک طراح شبکه حرفه ای باید قبل از هر چیز بدانید که اصلا هدف از راه اندازی شبکه چیست و انواع توپولوژی شبکه را بشناسید. بنابراین می توانید اتصال دادن اجزای مختلف به همدیگر را به شکل منطقی و فیزیکی به درستی رعایت کنید. در نظر گرفتن برنامه ریزی های بلندمدت و کوتاه مدت برای شبکه نیز از اصول مهمی ست که در طراحی شبکه های کامپیوتری باید در نظر گرفته شود.
بسیار مهم است که برای طراحی یک شبکه و نقشه کشی آن با انواع تجهیزات شبکه آشنایی داشته باشید. این تجهیزات شامل دو نوع تجهیزات پسیو و اکتیو می باشد. تجهیزات پسیو در واقع تجهیزاتی هستند که برای عملکرد نیازی به جریان برق ندارند در حالی که برای استفاده از تجهیزات پسیو باید جریان برق وجود داشته باشد. تجهیزات پسیو را نمی توان زمان بندی و طرح ریزی نمود و از آن ها برای انتقال اطلاعات بین شبکه استفاده می شود. آشنایی به نرم افزارهای طراحی شبکه از مهمترین اصولی ست که یک طراح باید به آن اشراف داشته باشد. مسیر ها و نودها و جزئیات شبکه را می توان در انواع مختلفی از نرم افزارهای طراحی از جمله اتوکد طراحی نمود.
طراحان شبکه باید به این نکته دقت داشته باشد که در حال طراحی شبکه های کامپیوتری برای چه نوع سازمانی هستند. آیا این شبکه نیاز به توسعه دارد؟ ایمنی شبکه و سطح پروتکل های امنیتی باید در چه حد باشد؟ اهداف کاربر چیست و چه منابعی بدین منظور باید تامین گردد. یک نقشه شبکه مناسب باید عاری از پیچیدگی و بسیار روان باشد و تا حد امکان دسترسی آسان و سریعی به منابع ایجاد کند.
به طور کلی از شما به عنوان یک طراحی شبکه توقع می رود که بتوانید به شکل صحیح و منطقی تجهیزات فیزیکی شبکه را مکان یابی کنید و موقعیت فیزیکی آن ها را به درستی تشخیص دهید. بنابراین قبل از هر چیز باید به شناخت کاملی از تجهیزات و ساز و کار و نحوه عملکرد آن ها رسیده باشید. در دوره های آموزش اصول طراحی شبکه های کامپیوتری می توانید با دریافت آموزش های حرفه ای در این راستا به یک طراح شبکه موفق تبدیل شوید. با دلتاتک همراه باشید.