اطلاعات گوناگونی به صورت لحظه ای روی سرورها ذخیره سازی می شوند. بخش زیادی از این اطلاعات مهم و حیاتی هستند به نحوی که از دست دادن آن ها به منزله از دست دادن بخش از سرمایه سازمان است. بنابراین بسیار مهم است که از اطلاعات موجود روی سرور بک آپ گیری شود. تهیه بکاپ یا همان پشتیبان امنیت داده ها را تامین خواهد کرد. اینگونه دیگر نگران حمله ویروس ها، بدافزارها و یا حوادث سهوی و از دست رفتن داده ها نخواهید بود. موضوع روش پشتیبان گیری از سرور می باشد.
برای نصب و راه اندازی دوربین هوشمند با کارشناسان دلتاتک در تماس باشید.
روش پشتیبان گیری از سرور
پشتیبان گیری دائم از داده های سرور هزینه ها و خسارت های مالی را تا حد امکان کاهش می دهد البته به شرطی که به روشی درست اجرا شود. به همین دلیل قصد داریم در این مطلب شما را با مناسب ترین روش پشتیبان گیری از سرور آشنا کنیم. در ادامه با ما همراه باشید.
پشتیبان گیری از سرور به سبک Full Backup
در این شیوه از بک آپ گیری از تمام داده های موجود روی سرور پشتیبان گیری می شود. در این شیوه از بک آپ گیری فارغ از اضافه یا کم شدن داده ها روی سرور و یا تشابه اطلاعات موجود با اطلاعات بک آپ گیری شده در قبل، فرآیند بک آپ گیری انجام می شود.
برای نصب و راه اندازی دوربین ثبت پلاک با کارشناسان دلتاتک در تماس باشید.
نقطه ضعف بزرگی که این روش از پشتیبان گیری دارا می باشد اشغال شدن حجم زیادی از فضای ذخیره سازی با اطلاعات تکراری می باشد. با این حال اگر کوچکترین مشکلی در دسترسی به داده های سرور وجود داشته باشد خیال تان از بابت سرعت و سهولت بازیابی آن ها آسوده خواهد بود چرا که تمام داده ها بدون کوچکترین حذف در آن ها در دسترس تان است.
پشتیبان گیری از سرور به سبک Incremental Backup
در این شیوه از بک آپ گیری ابتدا یک Full Backup از داده ها گرفته می شود و در بک آپ گیری های بعدی به منظور صرفه جویی در فضای ذخیره سازی تنها از اطلاعاتی بک آپ گیری می شود که در فاصله زمانی بین دو بک آپ گیری اضافه شده اند. در این شیوه از پشتیبان گیری همانطور که گفته شد فضای کمتری اشغال می شود چرا که بک آپ های تهیه شده در این روش مانند فول بک آپ تکراری نیست. بنابراین پروسه بک آپ گیری چندان به طول نمی انجامد. با این حال سرعت و سهولت بازیابی اطلاعات نسبت به Full Backup کمتر است. این شیوه از بک آپ گیری بیس بسیاری از نرم افزارهای بک آپ گیری تحت شبکه را تشکیل می دهد.
پشتیبان گیری از سرور به سبک Reverse Incremental Backup
در این شیوه از پشتیبان گیری ابتدا از تمام داده های سرور Full Backup گرفته می شود. و در بک آپ گیری های بعدی از داده هایی که نسبت به اولین بک آپ گیری اضافه شده اند پشتیبان گرفته می شود. تفاوت این روش از بک آپ گیری با روش قبلی در این است که در روش افزایشی از داده های اضافه شده نسبت به بک آپ گیری قبلی پشتیبان تهیه می شود در حالی که در این روش از داده هایی که نسبت به اولین بک آپ گیری روی سرور اضافه شده پشتیبان تهیه می شود.
برای نصب و راه اندازی سیستم نظارت تصویری با کارشناسان دلتاتک در تماس باشید.
مزیت این روش نسبت به روش قبلی سرعت بالاتر آن در بازیابی اطلاعات می باشد. از طرفی مانند روش بک آپ گیری افزایش تعداد زیادی از نسخه های بک آپ گیری شده وجود نخواهد داشت و این موجب کاربردی تر بودن این روش شده است.
پشتیبان گیری از سرور به سبک Cloud Backup
این شیوه از بک آپ گیری بسیار متداول می باشد. سازمان ها و ادارات از روش پشتیبان گیری ابری برای بک آپ گیری از اطلاعات سرور استفاده می کنند. انتقال بک آپ داده ها به فضای ذخیره سازی ابری شما را از محدودیت های فضای ذخیره سازی رها خواهد کرد با این حال برخی از سازمان ها که فعالیت های امنیتی انجام می دهند و سرمایه اصلی شان داده های ذخیره سازی شده آن ها روی سرور می باشد به دلیل مسائلی چون حریم خصوصی و احتمال از دست رفتن داده ها از این شیوه استفاده نمی کنند.
برای بازیابی اطلاعات دوربین مدار بسته با کارشناسان دلتاتک در تماس باشید.
به عنوان مثال ممکن است اگر برای چند ماه به فضای ذخیره سازی ابری خود سر نزنید و غیر فعال باشید، کلود استوریج شما به طور خودکار پاک شود. بنابراین قبل از انتخاب این شیوه از بک آپ گیری، چالش های آن را نیز در نظر داشته باشید.
بهترین روش پشتیبان گیری از سرور کدام است؟
شیوه های مختلفی برای پشتیبان گیری از داده های سرور وجود دارد که هر کدام از آن ها دارای هزینه، زمان و سطح امنیت خاص خود می باشند. اینکه شما کدام شیوه را انتخاب کنید به نوع فعالیت مجموعه، ارزش داده ها، حجم داده های سرور، میزان امنیت داده ها و حریم خصوصی سازمان تان بستگی دارد. نرم افزارهای مختلفی برای بک آپ گیری از سرور مورد استفاده قرار می گیرند که از جمله آن ها می توان به MSP360، Rubrik، Arcserve UDP، EaseUS Data Recovery، Veritas NetBackup، Cohesity DataPlatform، Windows Server Backup،Veeam Backup & Replication ، Backup Exec و نرم افزار DPM اشاره کرد.
بهترین نرم افزار پشتیبان گیری از سرور کدام است؟
اگر ویندوز شما روی سرور مجازی نصب شده است و یا اصطلاحاVirtual Machine می باشد، استفاده از نرم افزارهایی چون Veeam، SCVMM و Backup Exec می تواند مفید فایده باشد. البته که پیشنهاد ما به شما استفاده از نرم افزار Veeam است که به مراتب قدرتمند تر می باشد.
برای نصب دوربین مدار بسته کارخانجات با کارشناسان دلتاتک در تماس باشید.
اما چنانچه ویندوز شما روی یک سرور فیزیکی نصب شده است، بنابراین بهتر است سراغ نرم افزار هایی همچون Acronis True Image،Acronis Advanced Backup و Backup Exec بروید. پیرامون نرم افزار قدرتمند Veeam باید گفت که این نرم افزار برای بک آپ گیری از محیط های مجازی سازی شده همچون Active Directory ها و Exchange Server های مجازی سازی شده انتخابی بهینه می باشد.
نتیجه گیری در مورد پشتیبان گیری از سرور
با توجه به مواردی که پیرامون بک آپ گیری از داده های سرور بیان شد توصیه می کنیم که همواره یک نسخه از داده های سرور را خارج از محل کار نگهداری کنید تا در صورت بروز حادثه دسترسی به داده های مهم داشته باشید. انتخاب دو یا چند محل ذخیره سازی برای پشتیبان گیری از سرور نیز می تواند ایمنی داده ها را به میزان بیشتری تضمین نماید.