روش های فشرده سازی اطلاعات دوربین چیست؟ فشرده سازی اطلاعات و تصاویر دوربین ها به معنی کوچک کردن آنها نیست، بلکه در این روش حجم داده ها کم می شود. بنابراین در اینجا سوالی پیش می آید که چرا اطلاعات و تصاویر دوربین مدار بسته را فشرده می کنیم؟ در پاسخ این سوال باید گفت انجام این کار امری ضروری است زیرا در غیر این صورت عملکرد سیستم ذخیره سازی و ارسال اطلاعات دچار مشکل می گردد.
برای دریافت خدمات کابل کشی شبکه های کامپیوتری با کارشناسان دلتا تک در تماس باشید.
روش های فشرده سازی اطلاعات دوربین با کمک برنامه
با استفاده از برنامه های مختلف می توان به روش های فشرده سازی اطلاعات دوربین پرداخت. عملکرد هر کدام از این روش های فشرده سازی اطلاعات دوربین مداربسته با دیگری متفاوت می باشد. بعضی از این برنامه ها وضوح تصویر را در اولویت خود قرار می دهند و دیگری با کم کردن حجم اطلاعات به فشرده سازی می پردازد. اما هدف فشرده سازی علاوه بر کم کردن حجم ثابت نگه داشتن کیفیت تصویر نیز می باشد.
روش های فشرده سازی اطلاعات دوربین مداربسته در دوربین های آنالوگ با دوربین های تحت شبکه متفاوت می باشد. در گذشته عمل فشرده سازی اطلاعات دوربین مدار بسته با استفاده از روش های ساده انجام می شد ولی در دوربین های مداربسته جدید از روش های پیشرفته مانند H.265 ،H 264 و H.265+ استفاده می گردد. در این مقاله قصد داریم به روش های فشرده سازی اطلاعات دوربین مداربسته بپردازیم.
برای دریافت خدمات پسیو شبکه با کارشناسان دلتا تک در تماس باشید.
انواع روش های فشرده سازی اطلاعات و تصاویر دوربین مداربسته
گفتیم دوربین های مداربسته در دو نوع آنالوگ و تحت شبکه هستند. هر کدام از این دوربین های به روش های خاص خود به انجام فشرده سازی اطلاعات می پردازند. حالا انواع فشرده سازی اطلاعات دوربین مداربسته را برای شما نام برده و شرح می دهیم:
- روش JPEG برای دوربین های آنالوگ؛
- روش MPEG برای دوربین های آنالوگ؛
- روش H264؛
- روش H.265؛
- روش H.265+؛
- روش JPEG.
روش JPEG
روش JPEG یکی از روش های رایج و قدیمی در امر فشرده سازی اطلاعات دوربین مداربسته به شمار می رود. با استفاده از این روش نرم افزار شروع به پیدا کردن پیکسل های نزدیک به هم می کند و همچنین شباهت آنها را از لحاظ رنگی ضبط می کند. بنابراین تصویر را به صورت مجموعه از شکل های رنگی ثبت می کند. از این روش برای فشرده کردن عکس های واقعی استفاده می کنند.
برای دریافت خدمات طراحی شبکه کامپیوتری با کارشناسان دلتا تک در تماس باشید.
روش MPEG
این روش نیز یکی از روش های قدیمی در فشرده سازی اطلاعات در دوربین های مداربسته به شمار می آید. از این فرمت برای برای ضبط فیلم هایی استفاده می شد که حجم بالایی را در هارد برای هر دقیقه اشغال می کرد. در این روش کاربر باید حجم زیادی از هارد را به صورت جداگانه خریداری می کرد. و این در حالی است فضای ذخیره سازی باز هم محدود بود.
H.264
روش H.264 یکی از بهترین روش های فشرده سازی اطلاعات دوربین محسوب می شود. با استفاده از این روش نرخ بیت ریت کاهش می یابد و نقاط تکراری حذف می گردد، این در حالی است که هیچ گونه آسیبی به کیفیت تصویر وارد نمی شود. البته این روش دارای ورژن های دیگری مانند H.264+ که قابلیت فشرده سازی بیشتری دارند، اما یکی از معایب آنها نیازمند بودن به تجهیزات خاص می باشد.
H.265
بلافاصله بعد از ارائه فرمت H.264+ فرمتی دیگر وارد بازار شد که یکی از بهترین فرمت های فشرده سازی اطلاعات دوربین های مداربسته به شمار می رفت. اما این روش نسبت به روش H.264+ دارای مزیت بهتری بود و این مزیت کاهش دو برابری حجم تصاویر می باشد. یکی از مواردی که در کاهش حجم تصویر تاثیر گذار است نبودن حرکت در تصاویر است، این مسئله باعث می شود تا تصاویر حجم کمتری را اشغال کنند.
مورد بعدی در روش های فشرده سازی اطلاعات دوربین که در کاهش حجم اطلاعات تاثیر گذار است، نوع تصویر برداری می باشد. در این روش فشرده سازی تصاویر تا دو برابر فشرده می شود. آنچه مسلم است کیفیت تصویر در این روش فشرده سازی نسبت به روش قبلی بسیار بهتر است.
برای دریافت خدمات نصب و راه اندازی سرور با کارشناسان دلتا تک در تماس باشید.
H.265+
مورد آخری که برای روش های فشرده سازی اطلاعات دوربین استفاده می شود، روش H.265 است که از این روش فشرده سازی برای ویدئو استفاده می گردد. اولین بار این روش به وسیله شرکت هایک ویژن اختراع شد. این روش فشرده سازی اطلاعات دوربین های مداربسته بر اساس سه تکنولوژی به نام های تکنولوژی کدگذاری پیشرفته، تکنولوژی حذف نویز و تکنولوژی کنترل بیتریت انجام می شود.
این فرمت پیشرفته نیز مانند فرمت قبلی H.265 بوده و با تمامی نرم افزارها و سخت افزارهایی که H.265 را پشتیبانی می کنند سازگاری دارد. یکی دیگر از مزیت های این روش فشرده سازی اطلاعات دوربین های مدار بسته این است که در فضای ذخیره سازی نیز تا درصد زیادی صرفه جویی به عمل می آید.