• امنیت شبکه های کامپیوتری

    امنیت شبکه های کامپیوتری

    امنیت مطمئنا برای همه کس و همه چیز مهم است و شبکه های کامپیوتری نیز از این قضیه مستثنی نیستند. امنیت شبکه های کامپیوتری از اهمیت زیادی برخودار است. برای امنیت شبکه های کامپیوتری امروزه خدمات گوناگون و زیادی عرضه می شود. مطمئنا این خدمات بدون هزینه قابل دریافت نیستند. کسی که می خواهد شبکه کامپیوتری امنی داشته باشد باید هزینه آن را نیز بپردازد. در زیر موضوع به امنیت شبکه های کامپیوتری پرداخته شده است.

    امنیت شبکه های کامپیوتری

    مراحل امنیت شبکه های کامپیوتری

    ۱

    بازدید از مکان

    ۲

    تعیین هزینه امنیت شبکه های کامپیوتری

    ۳

    تعیین وقت اجرای پروژه

    برای طراحی شبکه کامپوتری طبق استاندارد، کارشناسان ما از مکان شما برای نطراحی شبکه کامپوتری بازدید خواهند کرد.

    جهت اطلاع از شیوه پرداخت هزینه پروژه با شماره ها مندرج در وب سایت تماس بگیرید.

    دلتا تک با بکارگیری کادری با تجربه از تاپ ترین تکنسین ها در کمترین زمان ممکن پروژه شما را با کیفیتی بی نظیر اجرا خواهد کرد.

    پخش ویدیو

    نمونه پروژه ها

    چرا انتخاب دلتا تک ؟

    پخش ویدیو
    پخش ویدیو

    امنیت شبکه چیست؟

    امنیت موضوعی نیست که کسی بتواند اهمیتش را زیر سوال ببرد. امنیت شبکه امروزه یکی از مهم ترین موضوعات در مبحث فناوری اطلاعات است. زمانی که یک شبکه امنیت نداشته باشد در واقع چیزی ندارد چون هر لحظه ممکن است بر اثر یک عامل دچار مشکل شود و کارکردش مختل شود.

    اهمیت امنیت شبکه های کامپیوتری

    در زیر به دلایل اهمیت امنیت شبکه های کامپیوتری پرداخته شده است:

    جلوگیری از درز و انتشار داده ها و اطلاعات:

    اطلاعات و داده های هر شبکه ، مهم ترین بخش یک شبکه هستند. اصلا شبکه ها برای انتقال داده و اطلاعات است که نصب و راه اندازی می شود. یکی از دلایل اهمیت امنیت شبکه های کامیپوتری این است که از درز داده ها و اطلاعات جلوگیری می کند. تیمی که مسئول امنیت یک شبکه است باید به خوبی مواظب باشد که اطلاعات بر اثر باگ های شبکه یا توسط افراد به بیرون درز پیدا نکنند و امنیت آنها به خوبی حفظ شود. امنیت، فقط مسئله امنیت نرم افزاری و مقابله با ویروس ها نیست بلکه نظارت بر افراد و تعیین سطح دسترسی ها را نیز شامل می شود.

    جهت نصب دوربین مدار بسته  با شماره های مندرج در وب سایت تماس بگیرید.

    کنترل کردن دسترسی ها:

    از دلایل دیگر امنیت شبکه های کامپیوتری این است که در یک شبکه امن و مطمئن باید، سطح دسترسی ها به خوبی کنترل شود. با این کار از بروز مشکلات امنیتی متعددی جلوگیری می شود. یکی از بحث ها در موضوع امنیت شبکه، همین کنترل درست دسترسی هاست که به درستی انجام می شود.

    مقابله با حملات به شبکه:

    از دیگر دلایل اهمیت داشتن موضوع امنیت شبکه های کامپیوتری ، خطراتی است که برای شبکه وجود دارد و حملاتی که به آن می شود.

    حتما شما در خبرها خوانده اید یا شنیده اید که فلان گروه هکری توانسته اند به شبکه فلان سازمان نفوذ کنند و اطلاعات آن را سرقت ببریند. این اتفاق می تواند برای هر شبکه ای بیفتد و هر شبکه ای می تواند مورد حمله قرار گیرد. برای همین است که امنیت شبکه بسیار مهم است و باید به خوبی به آن توجه کرد. هر چقدر که امنیت یک شبکه بیشتر و گسترده تر باشد، امکان سرقت اطلاعات و نفوذ در آن پایین تر می آید و از شبکه و دیتاها و اطلاعات آن در مقابل حملات، ویروس ها و بدافزارها مراقبت می شود. خیلی از اوقات، حملات به دلیل دزدیدن اطلاعات اتفاق نمی افتد بلکه هدف از کار انداختن شبکه و اخلال در عملکرد آن است. زمانی که شبکه شما امن باشد، این گونه حملات به خوبی خنثی می شود و به خوبی از شبکه شما محافظت می شود.

    یک شبکه کامیپوتری ایمن پیش از هر چیزی از بروز خطر و حمله جلوگیری می کند، در مرحله بعد اگر خطری پیش آمد آن را به خوبی تشخیص دهد و برای دفع آن اقدام کند.

    همان طور که می بینید امنیت شبکه های کامپیوتری از اهمیت زیادی برخوردار است و باید به آن توجه ویژه ای داشت. اگر برای امنیت شبکه تان تلاش نکنید مطمئنا مشکلات متعددی برایتان درست خواهد شد. سطح امنیت هر شبکه ای متناسب با آن تعریف می شود. یک شبکه کوچک نیاز به امنیت آنچنانی ندارد اما شبکه های مهم و بزرگ باید امنیت بالایی داشته باشند.

    برای دریافت خدمات کابل کشی شبکه های کامپیوتری با کارشناسان دلتاتک در تماس باشید.

     

    مراحل امنیت شبکه های کامپیوتری

    اما مراحل برقراری امنیت برای شبکه های کامپیوتری چگونه است و برای امن کردن یک شبکه باید چه کارهایی را انجام داد. در زیر به این کارها و مراحل پرداخته شده است:

    ۱.پیکربندی مناسب شبکه:

    در مرحله اول برای امنیت یک شبکه باید پیکربندی خوبی برای آن انجام دهید. ارتباط فیزیکی بین تجهیزات شبکه می توانند روی امنیت و کیفیت شبکه تاثیر داشته باشند پس باید به خوبی انجام شده باشند. بر اساس نوع شبکه، بهترین پیکربندی را انجام دهید تا بتوانید شبکه خود را بهتر و امن تر کنید.

    ۲.تعیین سطوح دسترسی:

    در مرحله بعدی و برای تامین امنیت و حفاظت از دیتها باید به خوبی سطوح دسترسی به شبکه برای افراد تعیین شوند. این سطوح باید به خوبی مشخص کند که هر کلاینت یا کاربر تا چه میزان حق دارد در شبکه نفود داشته باشد و به اطلاعات آن دسترسی داشته باشد. این کار باید با دقت انجام شود. البته بعدتر می توان این سطوح دسترسی را تغییر داد.

    جهت طراحی نقشه دوربین با شماره های مندرج در وب سایت تماس بگیرید.

    ۳.نصب فایروال در شبکه:

    در مرحله بعدی شما براای امنیت شبکه،  باید فایروال مناسبی را نصب کند. با نصب و راه اندازی فایروال ها می توان به خوبی امنیت شبکه و اطلاعات را بالا برد. فایروال ها به خوبی ترافیک ورودی وخروجی را کنترل می کنند و اجازه دسترسی غیر مجاز را به افراد نمی دهند. با نصب فایروال در واقع یک سیستم هوشمند به وجود می آید که اجازه نخواهد داد انتقال اطلاعات بدون مجوز در شبکه صورت گیرد. نصب فایروال هم به صورت سخت افزاری و هم به صورت نرم افزاری انجام می شود.

    ۴.نصب نرم افزارها:

    در مرحله بعدی برای امنیت شبکه ، باید نرم افزارهایی که کار مقابله با ویروس ها و بدافزارها را بر عهده دارند نصب شوند. این نرم افزارها به خوبی جلوی حملات و خطرات را می گیرند. آنتی ویروس ها از جمله این نرم افزارها هستند که به خوبی ویروس ها را در شبکه شناسایی می کند. هر کدام از این نرم افزارها وظیفه ای را بر عهده دارند که به خوبی باید آنها را انجام دهند. این نرم افزارها باید به خوبی و هر از مدتی آپدیت و به روز شوند تا بهترین کارکرد را داشته باشند. یادتان باشد که انواع ویروس ها، کرم ها، نرم افزارهای جاسوسی و تروجان ها وجود دارند که منتظر هستند به شبکه های کامپیوتری نفود کنند. برای مقابله با آنها شما نیاز به نرم افزارهایی دارید که به خوبی جلوی آنها را بگیرد و آنها را شناسایی و سپس حذف کند.

    ۵.تعریف پروتکل های امنیتی:

    پروتکل‌ های امنیت شبکه به پروتکل‌ هایی می گویند که امنیت و یکپارچگی اطلاعات و داده های  در حال انتقال  از طریق اتصال به شبکه را تضمین می نماید. پروتکل های امنیتی شبکه در واقع فرایندها و روش هایی است که برای ایمن سازی داده‌های شبکه انجام می شود و هرگونه تلاشی است که برای تخریب یا از دست رفتن داده های شبکه انجام می شود. این پروتکل ها باید به خوبی برای یک شبکه تعریف شوند. امروزه انواع مختلفی از پروتکل های شبکه وجود دارند که می توانند به خوبی برای یک شبکه کامپیوتری تعریف شوند.

    برای کانفیگ سوئیچ با کارشناسان دلتاتک در تماس باشید.

    ۶.تعیین سیاست امنیتی:

    در گام بعد باید برای شبکه سیاست های امنیتی تعریف کرد. منظور از سیاست های امنیتی این است که باید افراد وظایف و مسئولیت های خود برای حفظ و تامین امنیت شبکه را بدانند. سیاست امنیتی در واقع قوانینی است  که تعیین می شود و افراد موجود در یک شبکه باید به آنها پایبند باشند. یک سیاست امنیتی مناسب محدوه فعالیت کاربران را به خوبی مشخص می کند، امکان پیاده سازی عملی دارد، دارای قوانین سختگیرانه نیست و دارای انعطاف لازم برای واکنش در برابر تغییرات را دارد.

    ۷.پشتیبانی و حفاظت از اطلاعات:

    مرحله بعدی نوبت این است که به خوبی از اطلاعات حفاظت پشتیبانی و حفاظت صورت گیرد. اطلاعات نباید به بیرون درز کنند و به طور مرتب باید از انها بک آپ گرفته شود و در جایی امن و مناسب ذخیره شوند.

    در بالا مشاهده می کنید که کارهای زیادی وجود دارند که باید برای امنیت یک شبکه انجام شوند. برخی کارها سخت افزاری و برخی نیز نرم افزاری هستند. یادتان باشد که امنیت شبکه از اهمیت زیادی برخوردار است.  به طور کلی وظیفه تامین امنیت و محافظت از آن بر عهده پشتیبان شبکه است. این فرد به خوبی سطح دسترسی را تعیین می کند، از شبکه  در برابر حملات محافظت می کند و از داده ها و اطلاعات بک آپ می گیرد و کارهای متعدد دیگری انجام می دهید تا امنیت شبکه به خوبی حفظ شود.

    جهت نصب دوربین مداربسته کارخانجات با شماره های مندرج در وب سایت تماس بگیرید.

    تعرفه و هزینه امنیت شبکه های کامپیوتری

    مطمئنا تامین امنیت شبکه های کامپیوتری دارای هزینه است اما هزینه آن چگونه محاسبه می شود و به چه چیزهایی بستگی دارد؟ در زیر به این موارد پرداخته شده است:

    ۱.هزینه پیکربندی مناسب شبکه:

    همان طور که گفته شد یکی از موارد مهم که روی امنیت شبکه تاثیر می گذارد، پیکربندی یا توپولوژی شبکه است. شبکه شما باید توپولوژی مناسبی داشته باشد.این پیکربندی بر اساس نوع شبکه شما صورت می گیرد. پیکربندی توسط افراد ماهر و متخصص صورت می گیرد و تعرفه های خودش را دارد. هر چقدر که پیکربندی پیچیده تر باشد، هزینه آن هم بیشتر است.

    ۲.نصب نرم افزارهای مناسب:

    برای این که امنیت شبکه خود را تامین کنید نیاز دارید که نرم افزارهایی را نصب کنید. این نرم افزارها شامل انتی ویروس ها، آنتی تروجان ها و دیگر موارد هستند. یک شبکه را خطرات زیادی تهدید می کند و این نرم افزارها به خوبی از شبکه در مقابل خطرات محافظت می کنند. این خود هزینه ی دیگری است که باید برای امنیت شبکه پرداخت.

    ۳.هزینه پشتیبانی از شبکه:

    پشتیبانی شبکه خود یک مبحث گسترده و مجزاست. یک شبکه بدون پشتیبانی بسیار آسیب پذیر است و می تواند به راحتی مورد حمله قرار گیرد یا این که دچار اخلال و مشکل شود. پشتیبانی از شبکه یک ضرورت است . یکی از وظایف پشتیبان شبکه تامین امنیت و حفاظت از داده ها و اطلاعات شبکه است. اما این کار مجانی انجام می شود. شما برای این که پشتیبانی خوبی از شبکه داشته باشید نیاز دارید که هزینه کنید. شما با شرکتی مجرب و معتبر قرارداد می بندید که از شبکه شما پشتیبانی و نگهداری می کند. هر چقدر که سطح پشتیبانی و حفاظت بالاتر باشد ، مبلغ قرارداد هم بیشتر خواهد بود.

    پشتیبانی شبکه به خوبی نرم افزارهای مناسب و جدید را نصب می کند، بر افراد و دسترسی آنها به شبکه نظارت می کند، سطح دسترسی افراد را تعیین می کند و تغییر می دهد، نرم افزارها و برنامه ها را بهبود می بخشد، در مقابل حملات از شبکه دفاع می کند و از داده ها و دیتاها به خوبی بک آپ می گیرد. هر از مدتی نیز به صورت حضوری از تجهیزات پسیو و اکتیو شبکه بازدید می کند تا به عیب یابی آن بپردازد. با این کارها امنیت یک شبکه به خوبی تامین می شود و باعث می شود که خطرات از آن دور بماند.

    هزینه پشتیبانی از شبکه به تعداد بازدیدهای کارشناس از شبکه، مسافت، تعداد تجهیزات و دیگر موارد بستگی دارد. هرچقدر که میزان خدمات بیشتر باشد، هزینه هم بیشتر می باشد.

    در بالا می بینید که برای امن بودن شبکه خود باید هزینه بپردازید. بیشترین هزینه ای که خواهید داد برای همان پشتیبانی شبکه است. شما می توانید با انعقاد یک قرارداد مناسب با شرکتی معتبر به خوبی امنیت شبکه خود را تامین کنید و نگران چیز خاصی نباشید.

    دلتاتک به عنوان مجموعه ای که در زمینه امنیت شبکه و پشتیبانی آن تخصص و تجربه دارد می تواند بهترین خدمات را به شما ارائه دهد.

    برای نصب و راه اندازی شبکه های کامپیوتری با کارشناسان دلتاتک در تماس باشید.

     

    انواع روش های امنیت شبکه های کامپیوتری

    اما برای تامین امنیت شبکه های کامپیوتری چه روش هایی وجود دارد؟ در زیر به این روش ها پرداخته شده است:

    ۱.کنترل دسترسی :

    یکی از روش های تامین امنیت شبکه های کامپیوتری، کنترل دسترسی است. منظور از کنترل دسترسی، مدیریت کردن دسترسی کاربران جهت دسترسی به منابع شبکه است. با این کار شما می توانید به خوبی از حملات مهاجمان و هکرها جلوگیری کنید. به کنترل دسترسی در انگلیسی Network Access Control-NAC  است. برای این کار باید شناخت مناسبی از مدیران و کاربران وجود داشته باشد و هم چنین شناخت خوبی از تجهیزات وجود داشته باشد. کنترل دسترسی باعث می شود تا افراد بیش از آنچه لازم است نتواند به منابع دسترسی داشته باشد. این یکی از راه های مناسب برای بالا بردن امنیت شبکه است.

    ۲.آنتی ویروس:

    روش دیگر برای تامین امنیت شبکه های کامپیوتری، آنتی ویروس یا ضد ویروس می باشد. آنتی ویروس ها با شناسایی انواع ویروس ها، بدافزارها، کرم ها و دیگر چیزهای مخرب برای شبکه باعث می شود تا امنیت شبکه تامین شود. یادتان باشد که امروزه انواع مختلفی از ویروس ها و برنامه های مخرب وجود دارد که می توانند در شبکه ها اخلال ایجاد کنند. نرم افزارهای انتی ویروس باید مدام به روز شوند تا به بهترین شکل کار خود را انجام دهند.

     

    وظایف نرم افزار آنتی ویروس در شبکه 

    ۱.بازرسی کردن :

    وظیفه آنتی ویروس این است که به خوبی همه دیتاها و نرم افزارهای شبکه( کاربرها و سرورها) رابه خوبی بررسی کند تا اگر ویروس یا بدافزاری وجود دارد آن را بیابد. این کار باید به طور مرتب انجام شود.

    ۲.تعیین هویت ویروس یا بدافزار:

    اگر در حین بررسی و آنالیز کردن اجزای شبکه ، ویروسی یا بدافزاری پیدا شد آنتی ویروس وظیفه دارد تا به خوبی هویت آن را شناسایی کند تا بتوانیم بفهمیم چه عاملی باعث به خطر افتادن امنیت شبکه شده است.

    ۳.پاک سازی:

    وظیفه بعدی آنتی ویروس این است که ویروسی یا بدافزاری که شناسایی کرده را از بین ببرد و شبکه را پاک سازی کند.

    جهت نصب دوربین مداربسته ادارات با شماره های مندرج در وب سایت تماس بگیرید.

    امنیت نرم افزار:

    از دیگر روش های امنیت شبکه کامیپوتری این است که نرم افزاری که برای شبکه مورد استفاده قرار می گیرد ایمن باشد و از لحاظ امنیتی قابل اعتماد باشد. برخی برنامه های شبکه که افراد آن را تهیه می کند می توانند حاوی حفره های امنیتی باشند که موجب به خطر افتادن امنیت شبکه شود.

    برنامه هایی که قرار است در شبکه مورد استفاده قرار گیرند باید از لحاظ سطح ایمنی به خوبی بررسی شوند یا این که از پیش کاملا تایید شده باشند. به هر برنامه ای نمی توان اعتماد کرد و همواره باید از برنامه های اروجینال مطمئن و امن استفاده کرد. امنیت نرم افزار شامل انتخاب برنامه های مناسب و نیز پردازش هایی برای بستن حفره های امنیتی است که توسط متخصصین انجام می شود.

    ۳.تجزیه و تحلیل ترافیک شبکه:

    همان طور که می دانید شبکه دارای ترافیک مشخصی است. برای هر کاربر در شبکه ترافیک و پهنای باند مشخصی وجود دارد که از طریق آن کارهای خودش را انجام می دهد. یکی از روش های تامین امنیت شبکه این است که ترافیک شبکه را به خوبی تجزیه و تحلیل کرد.

    با این کار می توان رفتارهای غیرطبیعی در شبکه را تشخیص کرد و امنیت شبکه را بالاتر برد. اگر در ترافیک شبکه، چیز غیر عادی ای دیده شد باید به خوبی منبع آن مشخص شود و معین گردد که این ترافیک غیرمعمول به چه دلیل اتفاق افتاده است و توسط چه کسی در حال استفاده شدن است.

    کار تجزیه و تحلیل ترافیک شبکه، توسط متخصصین امنیت انجام می شود و انها موظف هستند که به خوبی این کار را انجام دهند. پشتیبان شبکه باید به خوبی بر همه چیز نظارت داشته باشد تا بتواند امنیت شبکه را تامین کند و نظارت بر ترافیک یکی از کارهای او می باشد.

    ۴.پشتیبان گیری( بک آپ ) از اطلاعات:

    یکی دیگر از روش های تامین امنیت شبکه های کامپیوتری این است که به خوبی از دیتا و داده های شبکه، بک آپ گرفته شود. این یکی از ضروریات است و این وظیفه بر عهده پشتیبان شبکه است. زمانی که از اطلاعات بک آپ گرفته شود و در جایی ذخیره شود حتی در صورت خرابی و از دست رفتن نیز می توان به خوبی آنها را بازگرداند و از آنها استفاده کرد. این کار باید به صورت مرتب انجام شود.

    ۵.رمزنگاری و کدگذاری:

    یکی دیگر از روش های امنیت شبکه های کامپیوتری این است که می توان روی اطلاعات و دیتاها کدگذاری و رمزنگاری انجام دهیم تا افراد سودجو نتوانند به آن دست یابند و حتی اگر به آنها دست پیدا کردند به دلیل رمزنگاری ها  و کدگذاری هایی که انجام شده است نتوانند با آنها کار خاصی انجام دهند.

    ۶.فایروال:

    یکی از روش های مهم تامین امنیت در یک شبکه، نصب فایروال است. فایروال دیواری آتشین است که بین شبکه کامپیوتری شما با شبکه های غیرقابل اطمینان قرار دارد. فایروال بر طبق قوانینی که برایش تعریف شده به خوبی ترافیک تبادلی را کنترل می کند و اجازه نمی دهد تا افراد به صورت غیر مجاز به شبکه دسترسی داشته باشند. فایروال یکی از مهم ترین لایه های امنیت یک شبکه کامپیوتری است که حتما باید در آن وجود داشته باشد. در صورت نبود یک فایروال مناسب در شبکه، هکرها و افراد خرابکار به راحتی وارد شبکه کامیپوتری شده و اقدام به خرابکاری یا سرقت اطلاعات می کنند.

    فایروال ها توسط متخصصین امنیت در شبکه تعریف و فعال می شوند و به خوبی باعث کنترل ترافیک می شوند. حتما از فایروال در شبکه خود بهره ببرید تا امنیت خوبی داشته باشید و بتوانید با خیال آسوده به کار با شبکه بپردازید.

    برای پیکربندی شبکه های کامپیوتری با کارشناسان دلتاتک در تماس باشید.

     

    تجهیزات امنیت شبکه های کامپیوتری

    برای امنیت شبکه های کامیپوتری به چه تجهیزاتی نیاز است؟ آیا برای تامین امنیت به تجهیزات خاصی نیاز است؟ در زیر به این سوال ها پاسخ داده شده است:

    در امنیت شبکه هم تجهیزات سخت افزاری و هم تجهیزات نرم افزاری وجود دارد. در زیر به این تجهیزات پرداخته شده است:

    ۱.فایروال:

    یکی از مهم ترین تجهیزات نرم افزاری برای امنیت شبکه، فایروال است. دیوار آتش یا Firewall به نرم افزار یا سخت افزاری گفته میشود، که در قسمت درگاه قرار گرفته و منابع درون شبکه را از دسترسی غیرمجاز خارجی محافظت میکند. یک Firewall همیشه در قسمتی که شبکه داخلی به شبکه های دیگر متصل می شود یا با اینترنت ارتباط برقرار میکند، قرار می گیرد و از شبکه داخلی در برابر نفوذ مهاجمان و ابزارهای مخرب حفاظت می کند.

    در واقع کاری که یک Firewall انجام میدهد این است که با بررسی ترافیک ورودی و خروجی به یک شبکه، قسمتهایی را که مخرب هستند و یا ترافیک مربوط به یک حمله و یا ترافیک مشکوک را حذف می نماید و به این ترتیب شبکه را به یک شبکه امن تبدیل می کند.

    ۲.هانی پات:

    هانی پات یک منبع سیستم اطلاعاتی با اطلاعات کاذب است که برای مقابله با هکرها و کشف و جمع آوری فعالیت های غیرمجاز در شبکه های رایانهای بر روی شبکه قرار میگیرد. هانیپاتها کامپیوترهایی هستند که ابزاری برای مصالحه هستند، کامپیوترهایی که یا واقعی هستند و یا شبیه سازی شده اند. در نمونه های اولیه، هانی پاتها گرایش به مطالعه و طعمه دادن به مهاجم ها انسانی داشته اند، اما به همان اندازه می توانند برای دستگیری کرمها نیز استفاده شوند.

    هانی پاتها را میتوان بر اساس به کارگیری و سطح تعامل عملیاتی آنها طبقه بندی کرد. بر این اساس هانی پاتها به دو روش تولیدی تجاری و پژوهشی طبقه بندی می شوند.

    جهت اطلاع از خدمات سیستم نظارت تصویری با شماره های مندرج در وب سایت تماس بگیرید.

    سامانه های تشخیص نفوذ:

    سامانه های تشخیص نفوذ وظیفه شناسایی و تشخیص هرگونه استفاده غیرمجاز به سیستم، سوء استفاده و سامانه های تشخیص نفوذ یا آسیب رسانی توسط هر دو دسته کاربران داخلی و خارجی را بر عهده دارند. تشخیص و جلوگیری از نفوذ امروزه به عنوان یکی از مکانیزم های اصلی در برآوردن امنیت شبکهها و سیستم های رایانهای مطرح است و عمومأ در کنار دیواره های آتش و به صورت مکمل امنیتی برای آنها مورد استفاده قرار میگیرند.

    سامانه های تشخیص نفوذ به صورت سامانههای نرم افزاری و سختافزاری ایجاد شده و هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. سرعت و دقت از مزایای سیستم های سخت افزاری است و عدم شکست امنیتی آنها توسط نفوذگران، قابلیت دیگر این گونه سیستم ها میباشد. اما استفاده آسان از نرم افزار، قابلیت سازگاری در شرایط نرم افزاری و تفاوت سیستمهای عامل مختلف، عمومیت بیشتری را به سامانه های نرم افزاری میدهد و عمومأ این گونه سیستم ها انتخاب مناسب تری هستند.

    معماری های مختلف سامانه تشخیص نفوذ عبارتند از:

     سامانه تشخیص نفوذ مبتنی بر میزبان  HIDS  

    سامانه تشخیص نفوذ مبتنی بر شبکه      NIDS   

    سامانه تشخیص نفوذ مبتنی بر پروتکل برنامه APIDS  

    سامانه تشخیص نفوذ مبتنی بر پروتکل PIDS    

    آنتی ویروس:

    نرم افزار ضدویروس که با نام های ویروس یاب و ویروس کش و ضد بدافزار هم شناخته می شود، نرم افزاری است که با مشاهده و بررسی محتوای پرونده ها به دنبال الگوهای آشنای بدافزار شامل ویروس ها یا کرم های اینترنتی میگردند. در صورت مشاهده این الگوها که به آن امضای ویروس گفته میشود، از ورود آن به کامپیوتر شما و اجرا شدن آن جلوگیری می کنند و یا به شما هشدار لازم را میدهند و از شما دستور می گیرند که آیا فایل را حذف کنند و یا سعی نمایند آن را اصلاح و پاکسازی کنند.

    پراکسی سرور :

    پیشکار، پراکسی یا پراکسی سرور برنامه واسط های بین کاربر داخلی شبکه و اینترنت است که قابلیت های فراوانی در راستای حفظ امنیت، نظارت مدیریتی، کنترل کاربران و سرویس های ذخیره سازی دارد. پراکسی سرور امکان ایجاد فیلترهایی خاص را برای امنیت بیشتر در شبکه فراهم میکند، قابلیت ذخیره سازی و سرعت دست یابی به اطلاعات را بالا می برد و  همچنین با سیستم های تصدیق هویت و تغییر هویت، ضامن امنیت در شبکه داخلی سازمان است و نیز امکان ثبت گزارش کامل کارکردش را دارد.

    همچنین قابلیت مسدود کردن محتویات آسیب رسان و بررسی تبعیت از قوانین برقرار شده در شبکه را دارا میباشد. پراکسی سرور امکان استفاده از اکثر پروتکل های محلی را فراهم می آورد و امکان رمز کردن داده ها را نیز دارد.

    پراکسی ها انواع مختلفی دارند که هر یک کار خاصی را انجام میدهد، که از آن جمله میتوان FTP ،HTTP  ،SMTP و DNS را نام برد.

    علاوه بر موارد بالا سیستم تشخیص ترافیک مخرب و سیستم مدیریت یکپارچه تهدیدات نیز از تجهیزات دیگر شبکه هستند که امنیت شبکه را بالا می برند.

    جهت نصب دوربین مداربسته منازل با شماره های مندرج در وب سایت تماس بگیرید.

     

    آموزش امنیت پیکربندی شبکه های کامپیوتری

    برای این که فردی بتواند امنیت شبکه های کامپیوتری را یاد بگیرد ، نیاز دارد تا آموزش ببیند. آموزش امنیت شبکه های کامیپوتری چیزهای زیادی را شامل می شود اما اگر به طور کلی بخواهیم بگوییم می توانیم موارد زیر را نام ببریم:

    آشنایی با مفهوم شبکه و انواع شبکه:

    در مرحله اول یک فرد باید با مفهوم شبکه کامپیوتری و انواع آنها آشنا شود. او باید انواع مدل های شبکه را یاد بگیرد و انواع لایه های شبکه را بشناسید و وظیفه آنها را بداند.

    اهداف و تعاریف امنیت:

    در گام بعدی، فرد مفاهیم مرتبط با امنیت شبکه را یاد می گیرد. در کنار آن انواع استانداردها و اهداف امنیتی را نیز فرا می گیرد. انواع سرویس ها و زیرسرویس های امنیتی را یاد می گیرد و به خوبی با مکانیزهای امنیتی آشنا می شود.

    آشنایی با حملات و تهدیدات و روش های مقابله با آن:

    در مرحله بعد، فرد با انواع حملات و تهدیدات آشنا می شود. او نمونه حملات در لایه کاربردی ، لایه فیزیکی، لایه شبکه و لایه انتقال را مشاهده می کند. در کنار دیدن نمونه های حمله او با تجهیزات امنیتی شبکه آشنا می شود و یاد می گیرد که چگونه با این حملات باید مقابله کرد و چگونه باید امنیت شبکه را در برابر این حملات حفظ کرد.

    جهت نصب دوربین مداربسته سازمان ها با شماره های مندرج در وب سایت تماس بگیرید.

    پروتکل های امن:

    پس از این اموزش ها، فرد با پروتکل های امن آشنا می شود و به خوبی با کارکرد و نقش آنها آشنا می شود.

    خدمات امنیت شبکه

    کوچکترین شبکه ای که می توان متصور شد، دو کامپیوتر است که به هم متصل شده اند و در حال تبادل داده هستند. اما همین شبکه کوچک نیز نیاز به امنیت دارد. تا زمانی که امنیت در شبکه برقرار نباشد، داده های شبکه در خطر هستند. بنابراین هر چه داده های شبکه حساسیت بالاتری از لحاظ امنیتی داشته باشند، خدمات امنیت شبکه اهمیت بیشتری پیدا خواهد کرد. بسیاری از شبکه سازی ها به دلیل بی توجهی به امنیت شبکه با شکست مواجه شده اند.

    این روزها که تکنولوژی بی وقفه در حال پیشرفت و توسعه می باشد و هوش مصنوعی قدم به میدان نهاده، احتمال حمله های سایبری و نفوذ عوامل بیگانه در شبکه های کامپیوتری به حداکثر رسیده است پیشرفت و توسعه تکنولوژی هر خوبی و مزیتی که داشته باشد نمی توان از این عیب بزرگ آن چشم پوشی کرد. پیشرفت و توسعه تکنولوژی منجر به زمینه سازی برای حملات جاسوسی در شبکه می شود. بهره مندی از خدمات امنیت شبکه این اطمینان را به مدیران شبکه می دهد که شبکه کامپیوتری در امنیت کامل به سر می برد.

    خدمات امنیت شبکه در واقع از کد شدن و از دست رفتن اطلاعات، لو رفتن داده های مهم شبکه، نفوذ عوامل بیگانه و حملات سایبری جلوگیری خواهد کرد.

    برای نصب و راه اندازی سیستم نظارت تصویری با کارشناسان دلتا تک در تماس باشید.

    بسیار مهم است که خدمات امنیت شبکه بر مبنای استانداردهای بین المللی ارائه شود. از جمله مهمترین تجهیزاتی که برای امنیت شبکه می توان دست به دامان آن ها شد می تواند به Load Balancer، Fire Wall، IDS، IPS، WIDPS، Proxy، UTM، Web Filter و Anti-Virus اشاره کرد. خدمات امنیت شبکه می تواند در قالب خدمات نرم افزاری و یا سخت افزاری ارائه شود. به عنوان مثال فایروال می تواند نوعی تجهیز سخت افزاری باشد و یا به صورت نرم افزاری برای حمایت از شبکه نصب گردد.

    امنیت در شبکه های کامپیوتری

    حفظ امنیت در شبکه های کامپیوتری یکی از مهمترین اقدامات کارشناسان و متخصصین شبکه است. از جمله اقداماتی که برای حفظ و برقراری امنیت در شبکه های کامپیوتری انجام می شود می توان به جلوگیری از ورود ترافیک ناخواسته، با خبر سازی ادمین شبکه از وجود هکر های نرم افزاری مخرب، پاسخ دهی سریع به حملات شبکه، شناسایی مهاجمان، کشف داده های مخرب، آنالیز ترافیک ورودی، مسدود کردن حملات به واسطه قطع ارتباط، کنترل تهدیدات امنیتی در بستر شبکه، تشکیل آدرس های مجاز، هشداردهی در مورد دستگاه های ناشناس، فیلتراسیون، کنترل دسترسی های درون شبکه ای، آپدیت و به روز رسانی سریع نسخه های آنتی ویروس، جلوگیری از بارگیری صفحات حاوی آدرس های مخرب و رمزنگاری استفاده کرد.

    در واقع راهکارهای زیادی برای برقرار نمودن امنیت در شبکه های کامپیوتری وجود دارد و برای اجرای هر کدام از این راهکارها ابزارهای مختلفی طراحی شده است. متخصصین شبکه با استفاده از تکنیک های نرم افزاری و تجهیزات سخت افزاری این امنیت را به شکل بهینه در شبکه برقرار می سازند.

    همه چیز در مورد شبکه های کامپیوتری

    اگر به تازگی با مفهوم شبکه های کامپیوتری آشنا شده اید و می خواهید همه چیز در مورد شبکه های کامپیوتری را بدانید، باید بگوییم که به دنیای پر رمز و رازی قدم گذاشته اید. دنیای شبکه های کامپیوتری کم از سرزمین عجایب ندارد. کوچکترین شبکه کامپیوتری که می توان مثال زد دو سیستم رایانه ای هستند که به یکدیگر متصل شده اند. این سیستم های رایانه ای قابلیت ارسال و دریافت دیتا را دارند. 

    در واقع رد و بدل اطلاعات بین این سیستم های رایانه ای به کمک کابل های چند رسانه ای، کابل نوری و یا به صورت بی سیم و از طریق امواج رادیویی و امواج وایرلس انجام می شود. کاربران شبکه هر کدام دارای سطح دسترسی متفاوتی به داده های درون شبکه هستند. فراموش نکنید بعد از اجرای شبکه های کامپیوتری لازم است که اقدام به برقرارسازی امنیت در شبکه نمایید. 

    برای نصب دوربین مدار بسته سازمان ها با کارشناسان دلتا تک در تماس باشید.

    امنیت در شبکه

    امنیت در شبکه حرف اول را می زند. اگر بخواهیم سفت و سخت به این موضوع نگاه کنیم باید بگوییم که امنیت در شبکه حرف اول و آخر را می زند. از مهمترین مزایای امنیت در شبکه می توان به حفظ محرمانه بودن داده ها، جلوگیری از خطر از بین رفتن داده ها، جلوگیری از سرقت و دستکاری داده ها، جلوگیری از نفوذ هکرها و کاهش هزینه های سازمان اشاره کرد. در بحث امنیت در شبکه باید به لایه های زیادی توجه شود چرا که حمله های سایبری می توانند در لایه های مختلف رخ دهند. 

    به طور کلی امنیت در شبکه دارای سه شاخه اصلی فیزیکی، فنی و اداری می شود. به طور مثال در بحث امنیت در شبکه به شکل فیزیکی، بسیار مهم است که کاربران حق ورود به اتاق سرور و دسترسی به تجهیزات را نداشته باشند در نتیجه باید امنیا کامل در اتاق شبکه برقرار باشد. امنیت فنی از داده های شبکه محافظت می کند و امنیت اداری شامل امنیت شبکه از دید دسترسی کاربران و داده های مربوط به پرسنل می شود.

    پروتکل های امنیت شبکه

    پروتکل های امنیت شبکه شاید در ابتدا واژه ای ثقیل به نظر برسد اما در واقع منظور همان قراردادها و قوانین و ساختارهای استانداردی است که امنیت در چارچوب آن ها برقرار می شود. بنابراین چندان پیچیده نیست. با این حال اهمیت فوق العاده زیادی دارد. 

    به کمک پروتکل های امنیت شبکه، یکپارچگی داده ها حفظ خواهد شد. هر کدام از این پروتکل ها به روشی خاص قادر به برقرار سازی ایمنی در شبکه هستند. جلوگیری از دسترسی کاربران غیر مجاز و حفاظت از داده ها وظیفه اصلی پروتکل های امنیت شبکه می باشد. از جمله مهمترین پروتکل های امنیت شبکه می توان به IPsec، HTTPS، SSL، SSH، SFTP و Kerberos اشاره کرد.

    برای نصب دوربین مدار بسته کارخانجات با کارشناسان دلتا تک در تماس باشید.

    انواع حملات در شبکه های کامپیوتری

    قسمت خطرناک داستان امنیت شبکه آن قسمی است که متوجه می شوید انواع حملات در شبکه های کامپیوتری رخ داده است.  حملات معمولا توسط بدافزارها، تروجان ها، ویروس ها، کرم ها و نرم افزارهای جاسوسی انجام می شود. به عنوان مثال اگر یکی از هکرها فایلی را در شبکه انتظار دهد و یکی از کاربران آن فایل را باز کند، حمله صورت خواهد گرفت. به طور کلی انواع حملات در شبکه های کامپیوتری را می توان شامل حملاتی توسط DOS، حمله های فیشینگ، نرم افزارهای مخرب، هکرها، بدافزارها، ویروس ها، تروجان ها، تبلیغات، نرم افزارهای جاسوسی و کرم ها دانست.

    نرم افزارهای امنیت شبکه

    اگر قصد راه اندازی یک شبکه را دارید لازم است که در مورد نرم افزارهای امنیت شبکه اطلاعات کافی داشته باشید. این نرم افزارها از دسترسی های غیر مجاز جلوگیری به عمل می آورند، از داده های شبکه محافظت به عمل می آورند، جلوی ترافیک های مشکوک را می گیرند، داده های موجود در شبکه را ردیابی می کنند، از نفوذ هکرها جلوگیری می کنند و منجر به حفظ حریم خصوصی می شوند. 

    یکی از ساده ترین نرم افزارهای امنیت شبکه، آنتی ویروس ها می باشند. به طور کلی می توان معروف ترین و قوی ترین نرم افزارهای امنیت شبکه را شامل نرم افزارهایی چون Wireshark، Metasploit، Nessus، Snort، Argus و Tcpdump دانست.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    تماس با کارشناسان